Заплаха за България в момента няма. Страната ни призовава за

...
Заплаха за България в момента няма. Страната ни призовава за
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Актуална заплаха към България в момента няма

Заплаха за България сега няма. Страната ни приканва за деескалация на спора в Близкия изток, каквато е и позицията на Европейски Съюз. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев след Съвета по сигурност, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ България реагира извънредно съответно при евакуацията на българските жители от Ливан. Това бе резултат от предварителна подготовка и информация, която имахме както от българските служби по този начин и от партньорските и съюзническите “, съобщи Главчев и поздрави Държавния авиационен оператор за евакуацията. „ Не е инцидентно това, че половин час откакто излетя вторият полет започнаха действителни военни дейности. Всичко беше под надзор “, добави служебният министър председател. Той акцентира, че дружно с всички институции вършат всичко допустимо за отбрана на живота и здравето на българските жители.

На въпрос дали има данни за опасност за сигурността на България, министър председателят Главчев отговори: „ Актуална опасност към България сега няма. Обсъждахме евентуални такива, които биха могли да зародят и по какъв начин да бъде противодействано на тях “. Главчев изясни, че има предложение на службите и на Министерство на вътрешните работи в тази посока.

„ Направих предложение само България да изрази позиция, че сме за деескалация на спора в Близкия изток “, каквато е и европейската, сподели още министър председателят.

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков съобщи, че имаме ниско равнище на опасност. „ Към сегашния миг няма данни, че е застрашена средата на сигурност и на българските жители, само че сме взели всички превантивни ограничения. Усилили сме ограниченията за сигурност на израелското посолство “, съобщи той./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР