Записванията за зимния сезон са 5% над 2019 година, като

...
Записванията за зимния сезон са 5% над 2019 година, като
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Зимният сезон е рекорден

Записванията за зимния сезон са 5% над 2019 година, като се чака сезонът да бъде рекорден. Това съобщи министърът на туризма Илин Димитров, който откри 39-ото интернационално туристическо ревю " Ваканция и СПА ".

В откриването на борсата се включиха и досегашните заемащи длъжността министри на туризма.

За летния сезон има разнообразни индикации, защото потребителското държание се промени и туристите резервират в последната минута, само че ранните записвания вървят добре, сподели по-късно пред публицисти министър Илин Димитров.

За Германия се чака 30% нарастване на туристите по отношение на предходната година, само че огромния спад към момента не може да бъде наваксан. Там са извършени над 1200 работни срещи в разнообразни градове и тече засилена рекламна акция. Пазар Англия върви към спад и по тази причина там ще бъдат извършени двустранни работни бизнес срещи, сподели още Илин Димитров.

" Където имаме индикации, че имаме проблем, реагираме доста бързо, с цел да можем да помогнем на бизнеса ", уточни той.

Двустранни работни бизнес срещи ще бъдат извършени в Румъния и Израел.

Рекламните акции са ориентирани и към околните пазари. 450 хиляди повече са регистрациите на българските туристи през 2022 година по отношение на миналата, като те са 60 на 100 от общия размер, сподели още Илин Димитров, който взе участие и в 9-ата среща на Националния ръб по туризъм в границите на туристическата борса, където уточни още:

" В момента се преразпределят туристическите потоци. В момента страната ни има голяма потребност от стремително нарастване на бюджета ни за реклама, тъй като просто с тези средства ние на практика сме не невидими, само че сме мъчно забележими ".

Необходимо е също положително говорене за туристическия артикул на страната ни, акцентира министър Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР