Запазва се присъственото обучение на учениците в Пернишка област, съобщи

...
Запазва се присъственото обучение на учениците в Пернишка област, съобщи
Коментари Харесай

Предлагат вечерен час за учениците в Пернишко

" Запазва се присъственото образование на учениците в Пернишка област ", заяви Областният действен щаб за битка с COVID-19.

Според шефа на РЗИ доктор Александър Златанов броят на учениците, дали позитивен резултат на тестванията, е относително непрекъсната големина . " На този стадий обстановката не допуска метод на образование, друг от присъствения и учениците ще могат да завършат образователния период присъствено ", е добавил доктор Златанов.

Той е предложил да бъде въведен вечерен час за учениците, с оглед идната междусрочна почивка. Идеята се поддържа от Регионалното ръководство на образованието (РУО).

Според началника на РУО Ваня Коконова налице е наклонност част от родителите да подават заявки децата им да се образоват в електронна среда. " Ще продължат инспекциите за зелени документи и съблюдаване на противоепидемичните ограничения в заведенията за хранене, само че все още не се плануват спомагателни такива и ограничение на работното им време ", е споделил още доктор Златанов.

Над 60 % от случаите на болни от ковид в Пернишка област са с потвърден вид Омикрон. Заболеваемостта за последните 14 дни е 1879 на 100 000.

Новите случаи на болестта са 227 . Според шефовете на лечебните заведения натискът все още е ориентиран към амбулаторната помощ и има свободни кревати в лечебните заведения. По думите им проблемите с неналичието на задоволителен медицински личен състав не престават да стоят на дневен ред.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР