Запасите от военни ресурси на Киев практически са изчерпани -

...
Запасите от военни ресурси на Киев практически са изчерпани -
Коментари Харесай

Шойгу: Военният ресурс на Украйна е почти напълно изчерпан, въпреки западната помощ

Запасите от военни запаси на Киев на практика са изчерпани - без значение от всестранната помощ на Запада, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не съумяват да реализират резултати. Това съобщи министърът на защитата на РФ Сергей Шойгу на XI Московска конференция по интернационалната сигурност, която съпътства военното ревю " Армия - 2023 ".

„ Въпреки всестранната помощ на Запада, въоръжените сили на Украйна не съумяват да реализират резултати. Пример за това е рекламираното стратегическо контранастъпление Предварителните резултати от бойните дейности демонстрират, че военният запас на Украйна е съвсем привършен “, сподели Шойгу.

Според него, под лозунга за поддръжка на Киев, Съединени американски щати " разчистват военните арсенали на своите сътрудници в света ", само че в действителност разчистват пазара за продуктите на личния си военно-промишлен комплекс. Шойгу добави, че за новото въоръжение сътрудниците ще би трябвало да се съгласят да лимитират суверенитета си в областта на сигурността. „ За образец може да служи Европа, където отбранителната политика е напълно подчинена на ползите на Вашингтон “, сподели министърът на защитата.

Украинските военни употребяват цивилен обекти за укриване на войски и техника, цивилното население служи като жив щит за прикриване на войските, съобщи още Сергей Шойгу.

„ От първите дни на спора украинските управляващи необятно употребяват цивилен обекти за укриване на войски и военна техника. Училища се трансформират в казарми, в жилищни региони се построяват укрепени фортификационни уреди и позиции за тежка техника. При това мирното население не се изтегля и служи като жив щит за прикритие на войските. Типичен образец е основаването от Зеленски на Бахмутската цитадела, което докара до обилни опустошения в града “, сподели Шойгу.

 

Той разгласи още, че управляващите в Киев са употребявали зърнената договорка, с цел да прикрият от съветските ракетни удари и цинично са натрупали оръжия в Одеса и други пристанища, които по-късно са заминавали за фронта.

Министърът съобщи още, че украинските удари по Запорожката АЕЦ могат да провокират нуклеарна злополука и упрекна режима в Киев, че обстрелва мирни жилищни квартали в Донецк.

Русия в къси периоди в пъти усили производството на въоръжения, изясни министърът. Според него по време на специфичната интервенция съветските войски са развенчали митовете за превъзходството на западната военна техника и методите на НАТО за обмисляне на интервенции, които не могат да обезпечат предимство на бойното поле.

В момента на бойното поле няма нищо неуязвимо за съветското оръжие и в доста случаи даже руската техника превъзхожда западните модели по бойни качества, акцентира съветският боен министър. Той добави, че Русия е подготвена да показа с сътрудниците си оценките за слабостите на западните технологии.

Шойгу означи, че сходна е обстановката с бойната подготовка на войските и планирането на интервенциите на Въоръжените сили на Украйна. " Според изказванията на редица високопоставени представители на НАТО над 75 000 украински военнослужещи са подготвени по западни стандарти. Много от тях бяха изпратени на фронтовата линия, попаднаха в плен и по-късно описаха в детайли за методите на образование на НАТО “, сподели министърът и добави, че множеството от пленените се изричат отрицателно за западната военна подготовка.

Съединени американски щати неведнъж са разгласявали потреблението на касетъчни муниции за военно закононарушение, само че през днешния ден ги доставят на Киев. Русия към този момент се въздържа от използването на такива муниции, посочи Шойгу.

Чуждестранните военни съветници употребяват украинските бойци за отработване на разнообразни разновидности за водене на военни дейности, добави Шойгу.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР