Запалени са венците, поставени на Братската могила в Централния парк

...
Запалени са венците, поставени на Братската могила в Централния парк
Коментари Харесай

Оскверниха паметници на антифашисти в Перник и Радомир

Запалени са венците, сложени на Братската могила в Централния парк в Перник по случай Деня на успеха. Сигнал за случая е бил подаден през вчерашния ден сутринта в общината и е препратен към Общинския инспекторат. Образът на Христо Ботев, който е в центъра на монумента, е почернял от дима.
С алена багра пък е бил залят монумент на починалия руски боец в Радомир Иван Кулев.
Председателят на общинската организация на Българска социалистическа партия в Перник Стефан Кръстев дефинира акта като абсурден. Георги Георгиев, водач на Българска социалистическа партия в Радомир, е подал митинг в общината и упорства за слагане на камери в градината на младежкия дом, където е паметникът.
Актовете на опозоряване на монументи и паметни плочи в района не са единични. Братската могила в Перник бе поругана и през декември предходната година. С черни надписи бе надраскан ликът на Христо Ботеви и изписаните на паметника имена на антифашисти. Мемориалът е повдигнат в памет на починалите във Втората международна война.
Преди време с черна багра бе залята паметната плоча на гроба на партизанката Виолета Якова в Радомир, надраскани с багра бяха и монументи на антифашисти, синдикални дейци в Перник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР