Западното разузнаване разполага със сведения, че през тази година Иран

...
Западното разузнаване разполага със сведения, че през тази година Иран
Коментари Харесай

Иран е провел двойно повече ракетни изпитания, твърди германско издание

Западното разузнаване разполага със сведения, че през тази година Иран е направил минимум седем тествания на ракети със междинен обхват, което може да е в нарушаване на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, написа през днешния ден немският вестник "Велт ам зонтаг ", представен от ТАСС.

Някои от тези ракети могат да доближат територии на страни в Югоизточна Европа. Иран също така е направил и пет тествания на ракети с дребен обхват. Като цяло страната е удвоила броя на ракетните тествания спрямо 2017 година, написа вестникът.

На 1-ви декември държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че Техеран е направил тестване на балистична ракета макар резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Във вторник по самодейност на Франция и Англия се състояха съвещания по този въпрос, на които не се стигна до обща позиция дали ракетните тествания на Иран съставляват нарушаване на резолюцията, която касае иранското иранското нуклеарно съглашение. Постоянните представители обявиха, че ракетните проби на Иран не са директно нарушаване, само че са в противоречие с резолюцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР