Западният свят приветства вчерашното одобряване в Камарата на представителите на

...
Западният свят приветства вчерашното одобряване в Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Байдън: Изпратихме ясно послание за силата на американското лидерство на световната сцена

Западният свят приветства вчерашното одобрение в Камарата на представителите на американския Конгрес на законопроект, предусещащ помощ за Украйна на стойност близо 61 милиарда $, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се законопроектът да бъде утвърден от Сената и да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Триста и единадесет конгресмени в Камарата на представителите гласоподаваха " за " законопроекта, а 112 - " срещу ".

Президентът Байдън приветства одобряването на законопроекта от Камарата на представителите.

" Днес членовете и на двете партии в Камарата на представителите гласоподаваха в името на ползите на националната ни сигурност и изпратиха ясно обръщение за силата на американското водачество на международната сцена. В този сериозен миг те действаха дружно, с цел да откликнат на зова на историята, като утвърдиха едно незабавно законодателство в областта на националната сигурност, за което аз се борих в продължение на месеци ", сподели Байдън.

" Призовавам Сената бързо да изпрати пакета на бюрото ми, с цел да мога да го подпиша и той да стане закон, с цел да може бързо да изпратим оръжия и съоръжение на Украйна, която да посрещне незабавните си потребности на бойното поле ", се споделя в изказване на американския президент.

" Бе преодоляно огромно затруднение за американската помощ за Украйна. Сърцата на най-важните поддръжници на Украйна бият като едно ", написа през вчерашния ден вечерта немският външен министър Аналена Бербок в обществената мрежа " Екс ".

Съединените щати и Европа са дружно на страната на свободата и против " войната на терора " на съветския президент Владимир Путин, съобщи още Бербок.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също приветства вота в Камарата на представителите.

Приветствия насочиха и водачите на балтийските страни.

С одобряването на законопроекта от Камарата на представителите бяха преодолени месеци на различия сред републиканците и демократите в долната камара на Конгреса.

Мнозина републиканци гласоподаваха срещу помощния пакет, само че не съумяха да предотвратят одобряването му, отбелязва ДПА.

В рамките на същия пакет, който е с обща стойност от 95 милиарда $, бяха утвърдени и 26 милиарда $ помощ за Израел и към 8 милиарда $ помощ за Тайван и Индийско-тихоокеанския район.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР