Западният печат пише днес за предстоящото посещение на украинския президент

...
Западният печат пише днес за предстоящото посещение на украинския президент
Коментари Харесай

Зеленски отива в САЩ седмица, след като стана ясно, че САЩ ще изпратят системи Пейтриът

Западният щемпел написа през днешния ден за идното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, за което оповестиха политически фигури в американската столица. Впоследствие самият Зеленски удостовери, че пътува към Съединените щати.

В. " Гардиън " заяви, че " към този момент имаме публично удостоверение, че Зеленски ще посети Вашингтон през днешния ден, като това е първата му аудиенция в чужбина след експлоадирането на войната. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън популяризира изказване, в което се споделя, че Зеленски ще отиде в Белия дом, а по-късно ще приказва на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса, " демонстрирайки мощната двупартийна поддръжка за Украйна ", написа английският ежедневник, представен от Българска телеграфна агенция.

Нанси Пелоси, председателката на Камарата на представителите, прикани законодателите да " участват на едно доста особено събитие, отдадено на демокрацията в сряда вечер ", отбелязва в. " Дейли телеграф ". Подробностите се появиха в границите на няколко часа, откакто Конгресът предложи пакет от военна и икономическа помощ за Украйна в размер на 45 милиарда $. Тази сума е по-голяма от желаната от Байдън и към момента би трябвало да бъде утвърдена от Камарата на представителите и Сената.

Визитата на Зеленски идва и седмица откакто стана ясно, че Съединени американски щати ще изпратят на Украйна системи за противоракетна защита " Пейтриът ", с цел да оказват помощ за противодействието на съветските въздушни офанзиви. Визитата на украинския президент би била самопризнание, че Съединени американски щати са най-важният покровител на напъните на Киев да се опълчи на съветската инвазия, разяснява " Дейли телеграф ". Вашингтон към този момент даде помощ на обща стойност към 50 милиарда $, в това число почти 20 милиарда $ в областта на сигурността. В същото време изследванията на публичното мнение демонстрират, че поддръжката за изпращането на милиарди долари за Украйна понижава измежду американската общност. Плановете за визитата са били доказани пред Асошиейтед прес от два източника от Конгреса и от още един човек, осведомен с въпроса.

В. " Билд " цитира " Пънчбоул нюз ", че по отношение на плануваната аудиенция на Зеленски полицията на Капитолия на Съединени американски щати ще ускори ограниченията за сигурност. Все отново немският ежедневник позволява, че визитата може да не се реализира, защото в предишното е имало няколко опита за ликвидиране на украинския държавен глава. Смъртта на президента би имала неизмерими последствия за Украйна и би могла доста да отслаби защитата на страната, показва " Билд ".

В. " Ню Йорк таймс " цитира четири свои анонимни източници, които удостоверяват проектите за вероятната аудиенция на Зеленски във Вашингтон, по време на която той ще се срещне с Байдън в Белия дом и персонално ще насочи послание към Конгреса. Според американското издание се чака първо двамата президенти да създадат взаимно изказване в Белия дом, евентуално включващо заричане от страна на администрацията на Байдън за нов пакет военна помощ, преди Зеленски да се насочи към Капитолийския рид за тирада в най-гледаното време.

Според осведомени украинският президент възнамерява да дойде във Вашингтон през днешния ден, с цел да се срещне с американския си сътрудник и да посети Капитолийския рид, показва в. " Вашингтон пост ". Американското издание цитира документално изказване на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер: " Посещението ще подчертае твърдия ангажимент на Съединените щати да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, в това число посредством даване на икономическа, филантропична и военна помощ ".

Изданието " Политико " цитира изявление на Зеленски от през вчерашния ден: " Тази седмица е извънредно значима за Украйна - с цел да преживее тази зима и идната година. Днес нашите бойци ми връчиха нашето знаме и ме помолиха да го предам на тези, чиито решения са доста значими за Украйна, за всички наши воини. Ние сигурно ще го създадем. Ние несъмнено ще издържим. Определено ще получим нужната поддръжка за Украйна! "

В. " Индипендънт “ написа, че визитата идва единствено ден откакто украинският президент направи смело и рисково пътешестване до град Бахмут, където се водят яростни сражения. На видеоклип, оповестен от неговата канцелария, Зеленски получава в Бахмут украинско знаме и загатва, че ще го съобщи на водачите на Съединени американски щати. " Момчетата ни предадоха красивото украинско знаме със своите подписи, с цел да го предадем ", сподели Зеленски във видеото. " Ние не сме в лесна обстановка. Врагът усилва силите си, а нашите хора са по-смели и се нуждаят от по-мощни оръжия. Ще го предадем (знамето – бел. ред.) на президента на Съединените щати. Благодарни сме им за поддръжката, само че тя не е задоволителна. " /Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР