Западните военни и политици потриват ръце - според тях доставките

...
Западните военни и политици потриват ръце - според тях доставките
Коментари Харесай

Как да провалим напомпването на Украйна с оръжие

Западните военни и политици потриват ръце - съгласно тях доставките на оръжия за Украйна оказват въздействие върху хода на военните дейности. На среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО беше взето решение освен да се продължат, само че даже да усили тези доставки. Колко ефикасни са в реалност западните оръжия и по какъв начин Русия може да отговори на всичко това?

На 8 септември в Рамщайн, Германия, се организира среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО. Централната тематика беше Украйна - или по-скоро военната помощ на режима в Киев.

Малко преди срещата редица европейски политици (предимно германски) направиха изказвания, че може да има проблеми с военната помощ. Например, има предпочитание за доставка, само че в складовете не са останали доста оръжия - всичко, което може, към този момент е изпратено в Киев.

Подобни изказвания биха могли да бъдат основа за заключението, че доставките на оръжия за режима в Киев ще бъдат понижени. В този миг обаче няма особени учредения за сходни очаквания.

Направо от поточната линия

На първо място, тъй като водачите на Европейския съюз, макар икономическите проблеми и обществените митинги, са подготвени да поддържат Украйна до дъно. Те са тръгнали по път, отклоняването от който заплашва със съществени проблеми в връзките с американците (които имат отрицателно отношение към дезертьорите), както и със личния си електорат (който няма да хареса напразни многомилионни разноски за Украйна).

„ Европейските елити остават подготвени да доставят на Украйна оръжия в дълготраен проект в обозримо бъдеще и затова европейците към момента се ангажират да продължат доставките, само че не безусловно тъкмо в този момент, а след няколко месеца, може би даже година. Същата Германия, където запасите на Бундесвера са изчерпани, не се отхвърля от задължението си да доставя на Украйна оръжия непосредствено от поточната линия на военните предприятия ”, счита Дмитрий Суслов, заместник-директор на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания.

Принудителното краткотрайно понижаване на доставките от Европа се компенсира от оръжията, които идват от Съединени американски щати. От началото на СВО Вашингтон към този момент е дал повече от 10 милиарда $ военна помощ на Украйна, а в Рамщайн министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи следващия пакет от 675 милиона $.

Съединени американски щати, за разлика от Европа, имат доста повече благоприятни условия за възобновяване на своите арсенали - в интерес, несъмнено, на американския военно-промишлен комплекс. Например през последните няколко месеца Съединените щати са отпуснали 624 милиона на “Рейтеън ” за производството на “Стингър ”, 352 милиона на “Рейтеън ” и “Локхийд Мартин ” за производството на “Джавелин ”, 33 милиона на “Локхийд Мартин ” за производството на РСЗО ХИМАРС и 8 милиона на “Аеровайрънтмънт ” за произвеждане на дронове “Суичблейд ”.

Страхът го няма

И в случай че по-рано същите американци подхождаха внимателно към гамата на доставяните оръжия, в този момент те работят доста по-малко изборно.

„ Според Вашингтон, до момента в който не влязат във война с Русия, Русия няма да им нанесе никакви удари. Тоест, те могат да усилят присъединяване си. Ето за какво присъединяване на Съединени американски щати и НАТО във военния спор в Украйна стана освен доста по-голямо, само че и доста по-малко индиректно. Вече намерено се приказва, че украинците нанасят ракетни удари благодарение на Съединени американски щати, че Съединени американски щати образоват украинските специфични елементи, които провеждат терористични офанзиви в освободените територии и в Крим “, споделя Дмитрий Суслов.

И най-после, трето, през днешния ден има консенсус сред Съединените щати и Европа, че Западът би трябвало да поддържа Украйна в дълготраен проект и след края на военния спор да милитаризира Украйна, като я трансферира изцяло в релсите на НАТО. Да се обучат украинците по стандартите на НАТО и да се осигуриНАТОвско оръжие.

„ Последните решения за доставка на оръжия са ориентирани към тази вероятност, а освен към запълване на празнините в украинските въоръжени сили и оръжия тук и в този момент. Тоест, казано по-просто, има консенсус за нуждата от по-нататъшно асимилиране на територията на Украйна “, споделя Дмитрий Суслов.

Така американските военни твърдят, че в недрата на Пентагона се приготвя огромен проект за поддръжка на Украйна в средносрочен и дълготраен проект. Това са най-малко 5 години.

А на срещата в Рамщайн Лойд Остин даде да се разбере, че чака сходни стратегии от своите европейски сътрудници. „ Днес тази контактна група би трябвало да поддържа дълго време смелите бранители на Украйна, а това значи непрекъснат и съдбоносен поток от сили и средства. Това значи спешнопреминаване към нововъведения и концентриране на всички наши отбранителни индустриални мощности върху обезпечаването на Украйна със средствата, от които тя ще има потребност за сложния път напред “, сподели Лойд Остин.

Това значи освен краткосрочни контракти за западните оръжейни производители, само че и разширение на производството. Например, американският цех в Пенсилвания към този момент може да създава 15 хиляди снаряда за 155-милиметрови гаубици на месец - и управляващите на Съединени американски щати имат намерение съвсем да удвоят продуктивността. Те също по този начин възнамеряват да удвоят производството на ХИМАРС.

В тази обстановка от Киев се желаеха единствено три неща. Първо, за заплащане на тези доставки в натура (което евентуално е било направено като част от интервенцията „ експорт на украинско зърно за гладуваща Африка “). Второ, да покаже успеваемостта на западните оръжейни системи на бойното поле - което съгласно западните политици също е направено.

„ Виждаме действителни и осезаеми изгоди от потреблението на тези системи от Украйна. Например, украинците удариха повече от 400 цели с ракети ХИМАРС - и имаха унищожителен резултат ”, споделя ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, непретенциозно безмълвен за обстоятелството, че забележителен брой цели са били цивилни обекти в Донецк. И най-после, трето, Украйна трябваше да покаже способността на личните си въоръжени сили да водят дейни бойни дейности - което беше направено и по време на контранастъплението на ВСУ при Балаклея.

Да се работи ли по-рязко?

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който пристигна на посещаване в Киев, беше удовлетворен. „ Обсъдихме американската поддръжка за Украйна, държането на Русия виновна за осъществените жестокости и по какъв начин можем с нашите съдружници и сътрудници да увеличим цената за Русия “, сподели държавният секретар. Въпросът в този момент е по какъв начин Русия би трябвало да реагира на това?

Сега редица локални специалисти твърдят, че Москва би трябвало да осуети проектите на Запада да въоръжи украинския режим. Някои военни публицисти предложиха да се нападна транспортната инфраструктура на Украйна, в това число по този начин наречените входни точки, където влакове, натоварени със западни оръжия, влизат на украинска територия. Да се разбият, несъмнено, когато влаковете ще бъдат в самата Украйна.

Други споделят, че е належащо да се отговори остро на самото НАТО. „ Мащабът на поддръжката за Украйна ще се усили, в случай че Русия не продължи да подхваща решителни военни ограничения против страните от НАТО и непосредствено против Съединени американски щати. Затова ми се коства, че е пристигнало времето най-малко да преведем опасността от ескалация на спора в практическа повърхност. Ако Русия не направи това, то мащабът на поддръжката от Съединени американски щати единствено ще се усилва “, споделя Дмитрий Суслов.

На собствен ред втвърдяването на позицията на Москва може да се трансформира в отрезвяващ фактор за западните страни, където популацията към този момент идва на антивоенни протестни манифестации, а опозицията упорства за преразглеждане на политиката. И по този начин, през септември в Италия ще се проведат парламентарни избори, на които предвиждат успеха на десни и крайнодесни сили, които се опълчват на запазването на антируските наказания и против доставянето на Украйна с оръжие до последния украинец. През ноември се чака републиканците да завоюват междинните избори за Конгреса. Републиканци, които, макар че ще продължат да поддържат Украйна, ще я подложат на доста по-голям надзор (включително за дискредитиране на Байдън).

Във всеки случай обстановката с доставките на западни оръжия ще се реши на бойното поле. Доставки както през днешния ден, по този начин и дълготрайно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР