Западните военни бази в Обединените Арабски Емирства ще се превърнат

...
Западните военни бази в Обединените Арабски Емирства ще се превърнат
Коментари Харесай

Френската военна база в Абу Даби става щаб за защита на Червено море, САЩ пращат изтребители

Западните военни бази в Обединените Арабски Емирства ще се трансфорат в център за отбрана на Червено море.

Активизация се регистрира към трите западни военни бази в Емиратството - на Съединени американски щати, Франция и Австралия. 

Френска военноморска база в Абу Даби ще служи като основен щаб на ръководена от Европа задача за отбрана на водите в Персийския залив, която скоро ще стартира да действа, сподели министърът на защитата на Франция в неделя.

Франция е главният последовател на проект за създаване на ръководени от Европа морски сили, които да подсигуряват безвредното мореплаване в Ормузкия пролив след офанзивите с танкери по-рано тази година, за които Вашингтон упрекна Иран.

„ Тази заран ние формализирахме, че командният пункт ще бъде основан на територията на ОАЕ “, сподели министърът на защитата Флоранс Парли пред кореспонденти във френска военноморска база в Абу Даби, столицата на ОАЕ. 

Някои медии оповестиха, че Съединени американски щати изпращат спомагателни военни самолети в своята военновъздушната база Ал Дафра в ОАЕ в поддръжка на Израел.

Министерството на защитата на ОАЕ твърди, че това е рутинна процедура и няма ексклузивен темперамент и връзка с спора в Газа.

Според Wall Street Journal администрацията на Байдън е наредила някои самолети да бъдат ситуирани в ОАЕ, „ с цел да пазят Израел и да възпират по-нататъшни офанзиви “.

Докладите провокираха угриженост в някои кръгове по отношение на опцията ОАЕ да бъдат въвлечени в спор сред Израел и неговите съседи.

Въпреки това ОАЕ неведнъж е заявявало, че се ангажира с неутралитет и че не желае да се намесва в районни спорове, както е отразено в изказването на Министерството на защитата.

ОАЕ и Съединени американски щати имат дългогодишни военни връзки. Въздушната база Al-Dhafra е дом на американски самолети и се употребява от американските сили за интервенции в Близкия изток и отвън него.

ОАЕ също е член на водената от Съединени американски щати коалиция против Даеш. ОАЕ предоставиха военна и финансова поддръжка на обединението и изиграха основна роля в битката против тероризма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР