Западните страни ще продължат да оказват икономически и политически натиск

...
Западните страни ще продължат да оказват икономически и политически натиск
Коментари Харесай

Западът притискал арабските страни да скъсат отношенията си с Русия

Западните страни ще продължат да оказват стопански и политически напън върху арабските страни , с цел да попречват съдействието им с Русия, съобщи в понеделник пред ТАСС старши научният помощник от Института по ориенталистика на Руската академия на науките Борис Долгов.

" В случай че украинската рецесия продължи, Западът ще се опита да окаже напън върху всички страни, които са отвън антируската политика, в това число и върху арабско-ислямския свят ", съобщи Долгов в изявление за ТАСС. " Става дума за стопански и политически напън. "

" Всички добре знаем, че редица арабско-ислямски страни са стопански подвластни от Запада и подобен напън може да даде резултат ", продължава специалистът.
 Русия вижда опасности от конфликти с НАТО в Арктика
Русия вижда опасности от конфликти с НАТО в Арктика

Предупреждава, че Швеция и Финландия в НАТО ще се отрази отрицателно на сигурността в Арктика и целия европейски континент

Според него страните от Близкия изток са срещу русофобската изразителност, провеждана от Съединени американски щати и техните съдружници, и зад това стоят редица аргументи.

На първо място, " страните от арабско-ислямския свят се радват на значими стопански и военно-политически връзки с Русия ", сподели Долгов. Друг значим фактор е антиарабската политика на Запада и Съединените щати, провеждана през последните десетилетия.

" Например нахлуването на Съединените щати и техните съдружници в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан. Арабският свят и неговият народ схващат тази политика на Запада ", сподели специалистът.

Долгов означи, че дългогодишните исторически връзки сред Русия и арабския свят също допускат фактор за доближаване на връзките сред Русия и районите на Близкия изток .

" Много от актуалните и бъдещите генерации водачи са приключили висши образователни заведения в Съветския съюз и Русия ", продължи той. " Много студенти към момента учат в Русия . "
 Индия се отхвърля от договорката с Русия за 48 хеликоптери
Индия се отхвърля от договорката с Русия за 48 хеликоптери

По офоциална информация не е обвързвано с войната в Украйна

" Всички те по натурален метод усвояват действителностите на Русия и в този момент могат да служат като мост за преместване на съветската просвета, политика и позициите на Русия в техните страни ", съобщи специалистът.

Долгов обаче съобщи, че резултатът от съветската военна акция в Украйна ще дефинира окончателната позиция на арабския свят.

" Победата в украинската рецесия допуска повишение на престижа на Русия както на световно равнище, по този начин и в арабско-ислямския свят ", сподели той. " В случай че задачите, набелязани при започване на специфичната военна интервенция, бъдат реализирани, позицията на арабско-ислямския свят ще се промени в огромна степен и в проруска посока. "

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че признава суверенитета на Донецката и Луганската национални републики. От началото на 2014 година Русия признава републиките в Донбас в сходство с конституциите на ДНР и ЛНР в рамките на Донецка и Луганска област.
 Русия удря огромните градове на Украйна преди пълномащабно съветско нахлуване на изток
Русия удря огромните градове на Украйна преди пълномащабно съветско нахлуване на изток

Лвов в Западна Украйна оповестява за удари от съветски самолети Су-35 от прилежаща Беларус

В телевизионно послание на 24 февруари съветският президент Путин съобщи, че в отговор на молба на ръководителите на донбаските републики е взел решение за осъществяване на военна акция в Украйна за отбрана на хората. Така беше сложено началото на военното навлизане на Русия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР