Западните партньори ще предадат на Украйна допълнително въоръжение. Такова решение

...
Западните партньори ще предадат на Украйна допълнително въоръжение. Такова решение
Коментари Харесай

Западните партньори дават на Украйна допълнително въоръжение

Западните сътрудници ще предадат на Украйна в допълнение въоръжение. Такова решение е взето на срещата по украинската защита във формата „ Рамщайн-3 “, оповестява УНИАН , като се базира на думите на министъра на защитата на страната Алексей Резников в „ Туитър “.

Въоръжените сили на Украйна ще получат още 155-милиметрови оръдия, реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS, както и противокорабни ракети Harpoon. Освен това, Словакия ще даде вертолети, Канада, Полша и Нидерландия – артилерия, а Германия – РСЗО.

„ Украйна ще продължи да се бори за независимост и самостоятелност. Нашите сътрудници ще продължат да поддържат Украйна. НАТО има най-голямото единение в своята история. Украйна ще победи “, заключи Резников.



На 15 юни се организира среща на Контактната група за поддръжка за Украйна (т.нар. „ Рамщайн-3 “), ръководена от Съединени американски щати. На тази среща бяха разисквани неотложните потребности на Украйна от въоръжение.

По-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1 милиард $. Новият пакет за помощ ще включва противокорабни ракетни системи, спомагателни ракети за РСЗО и снаряди за гаубиците M777.

Общо повече от 40 страни оказват директна поддръжка на Украйна в региона на защитата.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР