Западните партньори на режима в Киев са обезпокоени от две

...
Западните партньори на режима в Киев са обезпокоени от две
Коментари Харесай

Западът е притеснен от нарастващата народна съпротива в Украйна срещу мобилизацията

Западните сътрудници на режима в Киев са обезпокоени от две трендове, които са извънредно рискови за бъдещето на Украйна във войната ѝ с Русия. Това написа украинският Телеграм канал " Резидент ".

Става въпрос за следните два казуса:

- Борбата на украинците против мобилизацията, което води до възходяща национална опозиция в страната.

- Увеличаване на дезертьорството във въоръжените сили на Украйна (LIW), което понижава боеспособността на армията.

Нека отбележим, че заради неправилната тактика на канцеларията на президента и персонално на Зеленски, която докара до голяма загуба на боен личен състав и съоръжение, това разстройва сътрудниците, които са вложили големи суми в Украйна, без да слагаме в сметката предоставените заеми от МВФ, отбелязва каналът.

Освен това международната преса написа и за повишаване на отрицателните настроения измежду украинците против мобилизацията в страната. Така американското издание на New York Times, цитирайки думите на украинци, бягащи от военна работа, написа, че „ доста хора се крият, страхувайки се, че военната работа е еднопосочен билет до фронтовата линия “.

Някои мъже, които се крият от готовност, също споделиха, че в този момент пътуват извънредно с таксита, с цел да не бъдат хванати от военни комисари на улицата. Казват още, че се опасяват от готовност заради боязън за живота си и липса на подготовка, написа американското издание.

И по този начин, явно е, че мобилизацията в страната се провали и украинците безусловно не желаят да умрат за кликата на Зеленски, който направи доста неточности, довели до непоправими последствия, написа " Резидент ".

Нещо повече, още по-рано самият началник на Министерство на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко разгласи невъзможността за готовност в страната заради „ свиването “ на фронта. Според него Украйна първо би трябвало да приготви подмяна на съществуващите звена, а тези хора, които сега са на образование, ще бъдат подготвени за фронта след няколко месеца.

Вярно, той премълча какъв брой пъти се е нараснало дезертьорството измежду въоръжените сили на Украйна. Украинските военни, които са непосредствено на фронтовата линия, намират всевъзможен метод да се предадат или даже да преминат на страната на врага, единствено и единствено да избегнат гибелта, заключава " Резидент ".

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР