Западните институции работят по предпазливо планиране зад кулисите за предотвратяване

...
Западните институции работят по предпазливо планиране зад кулисите за предотвратяване
Коментари Харесай

Западът планира как да се избегне паниката, ако Русия използва ядрено оръжие в Украйна

Западните институции работят по " внимателно обмисляне " зад кулисите за попречване на безпорядък и суматоха в своите страни при положение, че Русия пусне нуклеарна бомба в Украйна или наоколо, заяви The Guardian.

Въпреки че нуклеарна рецесия се счита за доста малко евентуална, вътрешен източник твърди, че в интернационален проект управляващите преразглеждат проектите си за даване на незабавна помощ и усмиряване на популацията, страхуващо се от нуклеарна ескалация.

За това беше загатнато на брифинг в петък на неизвестен чиновник, който беше запитан дали ще има ограничения за попречване на паническо запасяване със артикули или всеобщо овакантяване на градовете бягство поради боязън от ескалация след ядрен удар. По думите му държавните управления работят по " деликатно обмисляне за редица вероятни сюжети ", макар че съгласно тях всякакво потребление на нуклеарни оръжия от страна на Русия във войната би било ужасяващо.

Генералният секретар на Кампанията за нуклеарно разоръжаване (CND) Кейт Хъдсън разяснява: " Това " внимателно обмисляне " ни към акцията " Защита и оцеляване " на английското държавно управление от епохата на Студената война - която беше изрично наказана от CND като създаваща неправилното усещане, че при нуклеарна офанзивата може да се оцелее с варосване на прозорци и други неуместни неща.

Тъй като Москва претърпя неуспехи на бойното поле в Украйна от септември, Владимир Путин ускори нуклеарната изразителност, като сподели предишния месец, че ще употребява " всички налични средства ", с цел да отбрани съветската територия.

В края на предишния месец Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи, че ще има " пагубни последствия " за Москва, в случай че се опита да разположи тактическо нуклеарно оръжие, шест или седем пъти по-силно от употребяваното в Хирошима.

Западът не желае да показва какъв би могъл да е отговорът му, с цел да резервира съзнателно неопределеност, само че упованията са, че с цел да се избегне ескалация, първичната реакция няма да бъде нуклеарна.

Като цяло специалистите считат, че Путин блъфира, пробвайки се да предизвика боязън и неустановеност у Запада, с цел да се подсигури против включване на Съединени американски щати и НАТО във войната на страната на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР