Западните държави търсят боеприпаси в трети страни поради липса на

...
Западните държави търсят боеприпаси в трети страни поради липса на
Коментари Харесай

Западът търси в трети страни боеприпаси за Украйна

Западните страни търсят муниции в трети страни заради липса на свои лични, които да изпратят на Украйна. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от ТАСС.

" Има решение къде и по какъв начин да бъдат получени снаряди за Украйна. Сега - не е загадка - в трети страни, т.е. сътрудниците би трябвало да купуват снаряди от трети страни и да ги трансферират в Украйна. Второ, партньорите би трябвало да спрат изнасят своите снаряди в трети страни и да трансферират всичко в Украйна. Тогава ние ще компенсираме този дефицит на снаряди, до момента в който военната отбранителна промишленост на западните страни проработи на цялостен потенциал ", уточни той.

По думи на Кулеба по време на последните му срещи с представители на Испания, Нидерландия и Англия страните са разискали контракти за муниции с редица трети страни, които обрисуват съответни размери и периоди за тяхната доставка.

Той уточни още, че за Киев получаването на муниции за украинската армия остава " въпрос №1 " в договарянията със съдружниците.

" Вторият приоритет при оръжията са системите за противовъздушна защита. Третият приоритет са ракетите с огромен обхват. Всички схващат това: ATACMS и " Таурус " са основни. Четвъртият приоритет е да се усили оптимално производството на оръжия от нашите сътрудници и взаимно с Украйна ", уточни министърът.

На 24 февруари Кулеба разгласи, че ЕС възнамерява да достави 170 000 боеприпаса на Киев до края на март, без обаче да прецизира типа им.

Киев неведнъж се е оплаквал от дефицит на муниции, изключително за своите 152-милиметрови и 122-милиметрови руски оръдия и зенитно-ракетни системи " Стормър ", " Авенджър " и " Стингър ".

Западните сътрудници на Украйна няколко пъти усилиха доставките на оръжие, откакто Русия стартира своята специфична военна интервенция. Те обаче признават, че не могат да задоволят всички потребности на Киев във връзка с боеприпасите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР