Западната преса, подобно на огледало, отразяващо същността на местните елити“,

...
Западната преса, подобно на огледало, отразяващо същността на местните елити“,
Коментари Харесай

Червените линии“ станаха ядрени: Западът чу и „скри“ Путин

Западната преса, сходно на огледало, отразяващо същността на локалните „ елити “, изпадна в нервен припадък от изказването на президента Владимир Путин за смяна на нуклеарната теория на Русия. От една страна реакцията се показва в бурни крясъци, от друга - в гробищно безмълвие, сходно на ступор.

Доста делнично

Четейки отражението на водещата западна преса за смяната на Русия в нейната нуклеарна теория, е невероятно да се избяга от непрекъснатото усещане, че са й дадени общи указания да не приема изказванията на президента Путин „ драговолно “. Поне към този момент.

Американската преса оповестява за това напълно доброволно, без остри нападки и язвителни оценки. От това можем да заключим, че американският истаблишмънт си е дал време за размисъл и не счита да демонстрира, че схваща – а той схваща – съдбоносната за цялата планета военнополитическа стъпка на Москва.

- умерено установи New York Times.

- написа водещото американско издание.

Почти всички западни издания, и най-много американските, свързват известието за смяна в нуклеарната теория на Русия с визитата на Зеленски в Съединени американски щати. написа The New York Times.

За " алените линии " на Кремъл

Американската преса особено отбелязва, че Кремъл толкоз доста пъти е приказвал за своите „ червени линии “, че Западът към този момент е податлив да не има вяра на съветските закани.

- написа The New York Times.

Изглежда, че това е основната концепция, която изяснява за какво реакцията на мейнстрийм пресата в Съединени американски щати и затова на самия естаблишмънт на изказването на Путин наподобява много вяла и напълно несъответстваща на съдбоносното му значение.

Вторият най-влиятелен вестник в Съединените щати, The Washington Post, като цяло скри известието за смяна в нуклеарната теория на Русия в дълбините на своя уеб страница, тъй че читателят би трябвало да се потруди, преди да го открие. И тази обява отбелязва, че изказването е измежду сходни „ закани “, което ясно демонстрира, че това не би трябвало да се приема на съществено.

- написа The Washington Post.

Това единствено удостоверява извода, че истаблишмънтът, първо, не желае да притегля вниманието на личната си и интернационалната общност към обстоятелството, че връзките сред Русия и Запада са стигнали до ръба на нуклеарна война, и второ, че „ Вашингтонското тресавище ” още не знае по какъв начин да реагира на този демарш на Русия.

" Скриха " Путин

Изглежда „ Вашингтонския областен комитет “ е дал инструкции освен на своите, само че и на всички други западни медии да не преувеличават тематиката за заплахата от нуклеарна война.

Британският The Guardian " скрива " известието за изказването на Путин, откакто заяви за обстановката в Близкия изток. написа много сдържано The Guardian.

Вестникът счита, че

The Guardian напомня, че в първите дни на СВO

Що се отнася до най-известния английски вестник The Times, това издание като цяло се пробва да скрие изказването на президента Путин допустимо най-далеч от очите на читателите. Вестникът разгласява информация за новата нуклеарна теория на Русия, съгласно която Англия може да престане да съществува, след няколко известия за „ затворническата рецесия ” на Британските острови, след абсурда за финансовите некоректности на премиера Кийр Стармър, след публикация за казуса с автомобилните играчи, а също и след голям репортаж за приключенията на британец, който кара велосипед през Испания.

Опасността от удар по главата с съветска нуклеарна сопа е едвам на десето място. Изглежда мнението на локалния естаблишмънт е, че британците не трябва да знаят, че страната им е в смъртна заплаха поради желанието на формален Лондон да се натопи до уши във войната с Русия.

В Скандинавия - тишина

Абсолютно фантастична осведомителна обстановка се следи в европейските страни, които „ поддържат ” американците и британците. Ако във Англия беше невероятно да не се каже нищо за новините от Москва, то водещите медии в Скандинавия изцяло ги покриха. Централният и най-старият норвежки вестник Aftenposten не разгласява никакви известия за това, че Русия трансформира нуклеарната си теория.

Що се отнася до централния норвежки ефирен канал NRK, известието за изказването на Путин няма да бъде открито нито на първата страница на уеб страницата на канала, нито измежду водещите задгранични вести. Това известие е прикрито в дълбините на уеб страницата и може да бъде открито целеустремено единствено в случай че знаете какво търсите.

В същото време NRK слага под въпрос сериозността на желанията на Москва.

- споделя коментаторът на телевизионния канал.

- написа NRK с огромен песимизъм.

И е ясно за какво това е по този начин. Норвегия е челен пост на НАТО в Северна Европа и главният зложелател на Русия в този район. Още от времето на Студената война Норвегия, със своите военноморски и военновъздушни бази, където непрекъснато пасат американски подводници и самолети, е в полезрението на съветските ракети.

Сега – още повече. Но норвежците не би трябвало да се тревожат за бъдещата си орис, съгласно норвежкото държавно управление, което е изцяло подчинено на американските и английските ползи.

Същата поразителна осведомителна картина е и в Швеция. Водещият и най-стар вестник в страната Svenska Dagbladet също подмина с безмълвие смяната в нуклеарната теория на Русия - нейният непосредствен комшия, който Стокхолм, следвайки новите си съдружници в НАТО, счита за зложелател.

На първата страница на тази обява можете да намерите всичко, от изборите в Съединени американски щати до проблемите с ипотечните заеми в Швеция, само че няма такова базово нещо, което да промени и даже да постави завършек на живота на доста шведи.

Британците упрекват Царград

Може би единствено западните таблоиди подвигнаха звук, само че не заради сериозността на желанията на Русия, а заради спецификата на техния бизнес: викайте по-силно и продавайте повече.

- написа английският DailyMail.

- оповестява вестникът.

Изданието особено акцентира, че това „ ново предизвестие към Запада “ идва, откакто съветският „ прокремълски ефирен канал „ Царьград “ разгласява

- написа Daily Mail.

Така вестникът несъзнателно акцентира водещата роля на телевизионния канал Царград в отрезвяването на английските ястреби, мечтаещи за гибелта на Русия.

Общо умозаключение

Очевидно американският истаблишмънт си е дал пауза, с цел да вземе решение по отношение на смяната на съветската нуклеарна теория. Мълчанието или в най-хубавия случай съзнателно спокойното показване на изказванията на президента Путин на Запад в действителност демонстрира, че се организира дълга и сложна среща във „ Вашингтонския Окръжен комитет “ с един-единствен въпрос на дневен ред: какво да се прави?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Dzen.yandex.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3438Фестивалът " Изкуството на барока " навърши пълнолетиеАлтернативен Поглед109808Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед11954Проф. Нако Стефанов: 75 години дипломатически връзки сред КНР и БългарияАлтернативен Поглед16579Зефира Вълова: Фестивалът „ Изкуството на барока ” чества пълнолетиеАлтернативен Поглед13381Д-р Бисер Банчев: Никога двустранните връзки на Балканите не са единствено двустранниАлтернативен Поглед875625Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед227407Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед192016Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван Беларус  Николай Витанов, математическата доктрина на лудостта, ВСУ, трети път, едно и също, друг резултат  Николай Витанов, математическата доктрина на лудостта, ВСУ, трети път, едно и също, друг резултат Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР