Русия осъди остросмъртоноснатаизраелска атака срещу лидера на ливанската терористична групировка

...
Русия осъди остросмъртоноснатаизраелска атака срещу лидера на ливанската терористична групировка
Коментари Харесай

Русия с остра реакция срещу елиминирането на лидера на „Хизбула“, Китай с по-сдържана

Русия осъди остросмъртоноснатаизраелска офанзива против водача на ливанската терористична формация " Хизбула " Хасан Насрала.
Москва настоя Израел неотложно да приключи всички бойни дейности, съобщи Дарик с позоваване на ДПА.

Насрала е погубен при вчерашната израелска въздушна офанзива против бастиона на терористите в Бейрут.

" Този акт на принуждение може да има трагични последствия за Ливан и целия Близък изток ",се споделя в изказване на съветското външно министерство.

В него се споделя, че Израел е " признал тази заплаха ", само че все пак е траял с офанзивата, " която съвсем неизбежно ще предизвика нов изблик на принуждение ".

Кремъл акцентира, че " вследствие на това Израел носи цялостната отговорност за всяка следваща ескалация ".

" Призоваваме Израел да приключи неотложно военните дейности. Това ще постави завършек на кръвопролитията и ще сътвори условия за намиране на политическо и дипломатическо решение. " - твърди Москва.

Според съветския външен министър Сергей Лавров, " редица страни се пробват да въвлекатИранв спора в Близкия изток, с цел да провокират огромна война там ".

Китайският външен министър Ван И осъди индиректно ескалациятамежду Израел и " Хизбула ", показва ДПА.

" В Ливан още веднъж започнаха боеве, носилата не може да размени справедливостта " съобщи Ван И в речта си на Общите спор на Организация на обединените нации в Ню Йорк, единствено няколко часа, откакто бе доказано, че Хасан Насралла е погубен при израелски въздушен удар. Министърът не загатна категорично Израел.

" Не бива да се бяга повече от дългогодишния блян на Палестинада сътвори самостоятелна страна, историческата неправда, понесена от палестинския народ, не трябва повече да бъде подценявана ", съобщи Ван.

Трябва да се прекратят бойните дейности в Газа ида се работи за намиране на решение, учредено на съществуването на две страни, означи той.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР