Западът трябва да предостави на Украйна възможно най-скоро необходимите ѝ

...
Западът трябва да предостави на Украйна възможно най-скоро необходимите ѝ
Коментари Харесай

Борел: Дайте Patriot на Украйна - иска 7 системи, а Западът има 100!

Западът би трябвало да даде на Украйна допустимо най-скоро нужните ѝ системи за противовъздушна защита, с цел да се отбрани от съветската експанзия. Това съобщи през днешния ден висшият представител на Европейския съюз по външните работи и сигурността Жозеп Борел пред Форум Европа, оповестява Гордон с позоваване на пресслужбата на европейската дипломация.

" Русия може да води продължителна война на безсилие, създавайки усещане, че я печели, въпреки в реалност да губи... На Русия ѝ стига да не загуби, с цел да показва, че побеждава. Украйна, в противен случай, би трябвало да побеждава, с цел да не загуби. " – акцентира Борел.

Той приканва министрите на външните работи и защитата от Европейски Съюз да усилят опциите на украинската противовъздушна защита, с цел да може Украйна да обезврежда съветските ракети и управляеми бомби, разрушаващи гражданската ѝ инфраструктура.

Борел акцентира, че би трябвало да се приказва повече не за възобновяване на Украйна, а за това по какъв начин да се предотвратяват опустошения. Най-добрият метод да се харчат по-малко средства за възобновяване е да се харчат повече за попречване на опустошения, показва Борел.

Той добавя, че Западът би трябвало да „ прави повече и по-бързо ", с цел да обезпечи на Украйна нужните благоприятни условия.

" Пред иняколко дни разговарях с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, той обезверено желае седем системи Patriot за отбраната на своята страна. Би било немислимо да не можем да им ги предоставим, като се има поради, че западните армии имат към 100 системи Patriot. “ – безапелационен е Борел.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР