Западът се опитва да въвлече Интерпол в политическа игра срещу

...
Западът се опитва да въвлече Интерпол в политическа игра срещу
Коментари Харесай

Захарова: Западните страни се опитват да въвлекат Интерпол в своята политическа игра

Западът се пробва да въвлече Интерпол в политическа игра против Русия. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг.

„ Това значи, че генералният секретар на Интерпол,

като началник на тази конструкция, от името на цялата международна полицейска общественост удостовери неприкосновеността на главните правила на организацията, които са дефинирани в нейния правилник. Това е член 2 от Харта на Интерпол, която приканва за обезпечаване и развиване на допустимо най-широко полицейско съдействие. И в този смисъл координирането на обмена на информация за откриване и следствие на закононарушения е основна задача на Интерпол. Ето за какво би било необичайно да не получим сходно изказване от организацията. Но бих желал да схвана по какъв начин думите на Юрген Щок са свързани с спорното и явно нездравословно за интернационалното полицейско съдействие решение на организацията на изпълнителния комитет от 2022 година за въвеждане на ограничаващи ограничения за продан на данни във връзка с Руската федерация, “, означи дипломатът, разяснявайки думите на шефа на Интерпол, който изрази подготвеност да помогне на Русия в следствието на терористичната офанзива в Crocus City Hall.

Захарова акцентира, че Западът по всевъзможен метод се пробва да политизира активността на Интерпол, с цел да лиши Русия в последна сметка от осведомителните запаси на тази организация, а по-късно и от участие в Интерпол.

По време на брифинга, Захарова разяснява и връзките сред Русия и Япония,

заявявайки, че Япония продължава да унищожава останките от двустранни връзки с Русия.
„ Никой даже не е сюрпризиран от това държание на формален Токио. Той просто поредно почиства остатъците от двустранни връзки “, съобщи Захарова, говорейки за решението на Япония да не изпраща поздравления на съветския президент Владимир Путин за успеха му на президентските избори.

 

Източник: Российская газета /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР