Западът полага забележителни усилия да докаже безпочвеността на термина денацификация

...
Западът полага забележителни усилия да докаже безпочвеността на термина денацификация
Коментари Харесай

Западните медии: Бойците от “Азов” не са нацисти, защото не са немци

Западът поставя забележителни старания да потвърди безпочвеността на термина " денацификация на Украйна ". Един от главните " причини ": " Президентът на Украйна е евреин "

Сякаш актуалният неонацизъм има нещо общо с по този начин наречения еврейски въпрос. По някаква причина никой не се съмняваше, че норвежкият всеобщ палач Андерш Брейвик е неонацист единствено тъй като възхвалява Израел в надрасканата си декларация, като го загатва там 359 пъти.

Американският публицист Тимъти Снайдър, прочут със своите псевдоисторически антируски книги, спорейки с този термин, като цяло се съгласява с парадоксални изводи: „ Само немец може да бъде нацист. Нацистът е член на Националната социалистическа партия на Германия през 1930-те и 1940-т. Не можете да вършиме денацификация, където няма нацисти “

Остроумно. Оказва се, че членове на нацистки и неонацистки организации, които непосредствено се назовават по този начин, не могат да се смятат за нацисти, в случай че не са германци. На каква идеология може да се припише човек, в случай че се счита за последовател на Хитлер и “Моята борба”? Чакаме нови " исторически " открития от Снайдър и други като него.

Например украинската партия " Свобода " през 1991 година беше записана като Социал-национална партия, а нейните поддръжници се назоваха социал-националисти (приликата с националсоциалистите не е случайна). Нейният главен подстрекател Юрий Михалчишин намерено признава, че " Моята битка " на Хитлер е неговата " пътеводна книга ". И по какъв начин се споделя тази идеология? Снайдър би ли нарекъл Михалчишин социалист или болшевик?

Много е показателно, че след Майдана 2014 година той работи в Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и се занимава с идеология в полк „ Азов “, който в този момент се денацифицира в Мариупол. Припомняме, че това звено беше образувано въз основата на неонацистките организации „ Патриот на Украйна “ и (каква изненада!) „ Социално-национален алианс “ под управлението на идеолога на украинския нацизъм Андрей Билецки, прочут под псевдонима “Белия вожд” и със своите трудове за господството на бялата раса.

" Азов " е просто главният проблем за западните съперници на термина " денацификация ". Подразделението се основава само на расистки лозунги, под знаците на ултрадесните („ вълча кука “ е неразрешена в редица европейски страни) и даже беше публично приета за неонацистка организация в резолюция на Конгреса на Съединени американски щати през юни 2015 година Очевидно Снайдър не е бил поканен за консултация: той щеше да изясни на конгресмените, че в “Азов” няма германци, което значи, че там не може да има нацисти.

Но това беше през 2015 година и в този момент е належащо по някакъв метод да се изясни на западните поданици за какво унищожаването навън нацистка единица никога не може да се назова денацификация. Така пропагандната машина се включи, пробвайки се да избели хвърлящите нацистки поздрави бойци. Например още през януари английският “Таймс” намерено призна, че „ крайнодесни воини “ и „ ултранационалистически сили “ се готвят да се бият против Русия. И в този момент същият вестник с пяна на устата потвърждава на своите читатели, че Азов се е трансформирал от нацистка част в бяла и пухкава армейска групировка.

„ Таймс “ твърди, че с напускането на Билецки в политиката, неговите идеологически приятели, основали тази нацистка конструкция, го последват, а „ други през последните години бяха изгонени от полк „ Азов “, с цел да изчистят репутацията му “. Тоест социал-националистите (те са националсоциалистите) са се измили? И единствено неонацистката „ вълча кука “ на знамената припомня за предходната им популярност.

Британците са подкрепени от холандския вестник НРК със публикацията “Полкът „ Азов”: неонацисти или бранители на Украйна? “ Холандците са въодушевени от видеото на два националистически танка, стрелящи в центъра на Мариупол, което не пречи на вестника по-късно да упреква Русия за унищожаването на индустриалния град (очевидно снарядите на нацистките танкове не са толкоз разрушителни). И главното обръщение на публикацията: да наричаш украинските нацисти нацисти значи „ да си играеш дружно с съветската агитация “.

И в този момент има доста такива публикации в западната преса. В същото време наподобява са не запомнили: единствено преди няколко години в Конгреса на Съединени американски щати беше показан отчет, че Азов се е трансформирал в интернационална организация за набиране и образование на ултрадесни радикали по света. След този отчет десетки конгресмени подписаха петиция до Държавния департамент на Съединени американски щати с искане тази групировка да бъде включена в листата на задграничните терористични организации.

Приказките, че нацистките бащи-основатели на полка от дълго време са се пенсионирали дружно със своите хрумвания, също не устоят на рецензия. Западните публицисти се преструваха, че не виждат формалните изказвания на украинската страна за гибелта на остарелия брат на Билецки Николай Кравченко, по прякор „ Крук “, който към момента е в основата на „ Патриоти на Украйна “ и надлежно „ Азов “. „ в борба с съветски окупатори ", е един от главните ѝ идеолози.

Това, което западната преса се пробва да не забележи, са многочислените мизантропски изказвания и апели, които се популяризират в осведомителното поле на Украйна. Например, измина повече от седмица, откогато телевизионният водещ по ”Канал 24” прикани за кръвопролитие на съветски деца, т.е. осъществяване на актове на геноцид. Освен това той сподели това на фона на портрета на идеолога на НСДАП и проектант на „ окончателното решение на еврейския въпрос “ Адолф Айхман, чиито завещания той предлага да се следват. В този миг за Снайдър ще бъде мъчно да спори с нацистката същина на сходно деяние.

Но в случай че се опитате да намерите изложение на този скандал в западните всеобщи медии, няма да съумеете. Само дето второстепенният уебсайт на американските демократи “Буърк” го загатна, заявявайки, че думите са извадени от подтекста: споделят, прочувствената стъпка на водещия във връзка със загубата на непосредствен другар. Е, да, толкоз „ прочувствена “, че създателите на програмата авансово приготвиха портрет на Айхман като декор за водещия. Един тип непринудено решение на целия екип от създатели на програмата. И никой не е бил осъден, водещата продължава да работи все едно нищо не се е случило. Зеленски, по време на речта си в Кнесета на Израел, не срещна рецензия в това отношение.

Това беше последвано от вълна от сходни апели за репресии против съветски деца и дами. Тогава шефът на граничната работа на Украйна Сергей Дейнеко даде обещание в обществените мрежи да убие „ съпруги, деца, родители, братя, сестри “ на съветски военнослужещи. Тогава той се оправда, че сякаш хакери му разрушили профила в обществените мрежи. Така известната телевизионна водеща на канала на Коломойски “1+1” Наталия Мосейчук заплаши фамилиите на съветски водачи с терористични дейности в курортите на Турция и Египет. Тя даже не се оправда: всичко е наред, апелите за ликвидиране на съветски деца не са геноцид.

Това беше последвано от поредност от мизантропски изказвания за това по какъв начин да се изтезават, осакатяват и екзекутират съветски пандизчии. Пример е репортажът на новоизпечения “Доктор Менгеле” на име Генадий Друзенко, който в ефира на канала “Украйна 24” съобщи, че е дал заповед в поверената му болница да кастрират съветски бойци, „ тъй като те са хлебарки, а не хора. " Струва си да се обърне особено внимание на съветската аудитория, че водещият на тази стратегия Евгений Киселев беше считан за величие на съветската демократична наклонност и в този момент той просто раздвижи мустаците си и кимаше в отговор на ужасните позвънявания. Това е към въпроса какви са нашите либерали.

И западната общност не би знаела за това извънредно изказване: те започнаха интензивно да го почистват от обществените мрежи, като го маркираха като подправена съветска агитация. И единствено намесата на най-популярния ефирен водещ в Америка Тъкър Карлсън, който цитира Друзенко, принуди редица други западни медии да извърнат внимание на това самопризнание за военно закононарушение.

Освен това обществеността на Запад не е наясно: това не е първото сходно изказване на украинци, които назовават себе си лекари. Още през 2016 година анестезиологът Александър Чернов обществено съобщи, че е умъртвил донецки полицаи, които са били признати в болничното заведение. И нищо, тогава той умерено говореше по украинските канали, раздавайки изявленията отдясно и наляво, т.е. беше изцяло подсилен от локалната медийна общественост. На Запад това не провокира никакъв потрес или някакъв резонанс.

Би могло да се припише всичко на войната и страстите. Но дано съпоставим обстановката с това, което претърпя Донбас от осем години. Имаше и опустошения, имаше и детонации, а какъв брой цивилни починаха, в това число деца! Но е невероятно даже да си представим, че през тези години на войната някой по телевизионните канали на ДНР и ЛНР да приканва за кръвопролитие на украински бебета или дами. Никой не сподели нищо за осакатяване на военнопленниците от въоръжените сили на Украйна, без значение какъв брой ненавист към техните зверства изпълва сърцата.

В края на 2014 - началото на 2015 година Донецк и Луганск претърпяха извънредно време, когато парите изчезнаха, магазините затвориха, нямаше въобще храна. Но в никакъв случай не е имало демонстративни процеси за линч против " мародери ", които в този момент се организират в цяла Украйна. Освен това всичко това в този момент се прави с разрешението на чиновниците на реда: Вадим Денисенко, консултант на ръководителя на Министерство на вътрешните работи, намерено поддържа извънсъдебните репресии, заявявайки:„ Не мисля, че връзването и събличането на разбойник се смята за диво във военно време. Сега, за жалост, силите на Националната полиция не стигат за всичко... Подобни дейности имат доста по-голям резултат върху мародерите, в сравнение с опасността от наказване: той схваща, че наказването ще бъде тук и в този момент. Плюс това в интерес на другите. Работи превантивно "

Тоест всички тези диви апели и дейности се утвърждават на публично, държавно равнище.

И западните медии се пробват да не виждат това, като настояват, че терминът " денацификация " няма учредения във връзка с Украйна. Е, не германците приканват да се колят деца и да се убиват дами в египетските курорти - което значи, че те не могат да бъдат нацисти, съгласно Снайдър. А портретът на Айхман на телевизионния екран, ентусиазмът към „ Моята битка “ и нацистките знаци върху знамената на бойните единици са просто „ страсти “ и „ съвпадане “. Някой би желал да попита западните медии, които към момента назовават себе си публицисти: за какво се срамувате да кажеш на публиката си за тези случаи? Дали тъй като тогава към този момент няма да можете да докажете, че Русия бърка за денацификацията на Украйна?

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР