Западът отрезвява пред очите ни по отношение на Украйна. Съответните

...
Западът отрезвява пред очите ни по отношение на Украйна. Съответните
Коментари Харесай

Марионетката Украйна стана опасна за стопаните си

Западът отрезвява пред очите ни във връзка с Украйна. Съответните изказвания на политици и медийни изявления се множат пред очите ни. Признаването на неуспеха на „ контранастъплението ” в действителност към този момент се трансформира в мейнстрийм. Остро сериозните и даже искрено отровни изявления по адрес на киевските управляващи и персонално на Владимир Зеленски се трансформират в всекидневие пред очите ни.

Все по-често западните анализатори вършат опити да се освободят от глупавата агитация в гонене на обективност на размисъла върху Украйна като такава - става известно друго, само че все пак резултатите още веднъж и още веднъж се оказват доста неприятни за украинците.

А това значи, че на Запад - от двете страни на Атлантическия океан - нещата стават все по-сериозни. Това, несъмнено, разкрива удивителна подигравка на ориста: те прекараха дълго време и старателно в основаването на ахилесовата пета на Русия от Украйна - и изглеждаше, че реализираха невиждан триумф, само че когато най-сетне започнаха да го употребяват в това си качество с цялостен потенциал, се оказа нож с две остриета и заплашва с в действителност съществени вреди притежателите им.

Ситуацията от позиция на Щатите и Европа е дива в своя парадокс: геополитическа марионетка, опосредствано оръжие против Москва не може и не би трябвало да въздейства на вътрешната обстановка в западния свят. На доктрина не би трябвало, целият предходен опит демонстрира, че не може, само че сегашната действителност отхвърля да подхожда на нормалната картина на света.

Последната външнополитическа акция, която повлия на обстановката в Съединените щати, беше войната във Виетнам. И даже тогава не ставаше дума за Виетнам или даже за самата война - ставаше дума за всеобщо умиращи американски наборници на другия завършек на света, което в последна сметка отблъсна американското общество от поддръжката на политиките на управляващите. Вашингтон си извлече поучения от случилото се и от този момент всичките му безчет военно-политически случки, даже и да се провалят с тропот, не оказват никакво въздействие върху живота на страната и действието на държавната машина.

И това беше едно от главните преимущества на Запада в геополитическата битка. Той имаше опцията да аргументи действителни и осезаеми вреди на жителите на страните, с които воюваше, до момента в който личното му население освен не страдаше, само че постоянно получаваше обилни изгоди (под формата на стопански разцвет и обществени придобивки) от това, било то военни интервенции или политика на наказания.

И в този момент цялата тази извънредно комфортна и ефикасна система се разпадна в Украйна. И колкото по-нататък отива, толкоз по-лошо става ситуацията. Обикновените американци и изключително европейците почувстваха, че животът им се утежнява. Западните стопански системи тънат в задълбочаващи се проблеми: оттатък океана обстановката е по-добра, само че във връзка с Стария свят специалистите са искрено песимистични в оценките си. Властите изясняват, че това е поради Путин, само че всеки е задължен да издържи и да преодолее в името на успеха на Украйна. В продължение на съвсем 80 години – след Втората международна война – западните общества не са понесли главната тежест на геополитическата битка и техните стопански системи са се възползвали единствено от военните и политически катаклизми в други страни. Но по-късно старите и неприятни времена внезапно се върнаха.

Още по-лошо: Украйна в разнообразни тематики и разновидности прониква в най-висшите и чувствителни сфери. Именно поради нея бяха съборени ръководителите на парламентите на Канада и Съединени американски щати - напълно неотдавна това би било немислимо. Именно Украйна е в центъра на процеса по импийчмънт на американския водач и най-шумните корупционни кавги към фамилията му. Украйна се трансформира в кост на вътрешни политически раздори, заради което основната суперсила на планетата не може да одобри бюджет.

В същото време украинският въпрос сполучливо разцепва единството на Запада, пораждайки безчет кавги сред съдружните страни за пари, доставки на оръжие, приемане на бежанци, връзки с Русия и нейните въглеводороди. Президентът на Съединени американски щати е заставен да произнесе „ огромна тирада “ по тематиката за Украйна, с цел да позволи по някакъв метод обстановката, която се утежнява с всеки минал ден. Е, украинските елити, от своя страна, вършат всичко по силите си, с цел да влошат обстановката: те са скандални, груби и просещи, и го вършат допустимо най-шумно.

Получава се парадоксална обстановка. Теоретично, основателите на тактиката „ Украйна – анти-Русия “ пресметнаха всичко вярно: двете страни в действителност са толкоз тясно свързани на всички равнища, че Украйна би трябвало да се трансформира в идеално оръжие, способно да достави в случай че не съдбовен, то тежък удар по Русия - и във военно отношение, и във връзка с вътрешната ни непоклатимост.

В същото време самият Запад и изключително Щатите, ситуирани от другата страна на океана, по принцип не могат да бъдат застрашени от нищо, защото Украйна за тях е празно място, следващата забравена от Бога дупка в другия завършек на географията, наедно с Либия, Ирак или Афганистан.

Дори в случай че в миналото всички тези Бжежински и Кисинджъри бяха позволили военно-политическия неуспех на НАТО в украинската посока, не можеше да им хрумне, че Украйна - сполучливо основан троянски кон за Русия - вместо това ще язди в блестящия „ град на рид ” и да стартира да извършва дилемите си за разрушение, деградация, сеене на раздори и дестабилизация.

И от това следва разумно умозаключение: най-разумното решение в този момент за Съединените щати и Европа би било да се отърват от токсичния актив, който е Украйна. Така че рационалните гласове, които звучат все по-силно на Запад и приканват тъкмо за това, са безусловно прави. Но доста авторитетните сили сложиха прекалено много на Киев, с цел да откажат поддръжката му.

Това значи, че ще би трябвало да продължим да следим процеса на това по какъв начин един „ паразит “ – Украйна, се е прикрепил към „ господаря “, черпи запаси от него, отслабва го и го тласка към крах.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР