Западът осъди рефендумите за присъединяване към Руската федерация. САЩ, Германия

...
Западът осъди рефендумите за присъединяване към Руската федерация. САЩ, Германия
Коментари Харесай

Западът осъди планираните референдуми за присъединяване към Русия

Западът осъди рефендумите за присъединение към Руската федерация. Съединени американски щати, Германия и Франция обявиха, че са фиктивни и в никакъв случай няма да признаят резултатите от тях. От своя страна представителят на украинския президент разгласи, че след референдумите не би имало късмет за дипломатическо решение на войната. Подобни гласувания бяха оповестени в сепаратистките така наречен Донецка и Луганска национални републики. Както и от ръководителите на окупационни администрации в украинските Херсонска и Запорожка области. Вижте резюме на реакциите на западните водачи.

Пред Общото заседание на Организация на обединените нации френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Москва се връща към “ерата на империализма и колониите “. Определи като " подигравка и провокация " организирането на референдуми в Донбас за присъединение към Руската федерация. 
Всички знаем, че договарянията ще бъдат сполучливи, единствено в случай че суверенитетът на Украйна бъде тачен, нейната територия освободена, а сигурността й е предпазена. Русия в този момент би трябвало да разбере, че не може да наложи волята си с военни средства, даже в случай че цинично я съчетае с пародийни референдуми в бомбардирани, а в този момент окупирани територии.
Еманюел Макрон, президент на Франция

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли “фиктивните референдуми като неприемливи ". И съобщи, че “завръщането на империализма не е злополука единствено за Европа, само че и за международния кротичък ред.

 
Ако желаеме тази война да завърши, тогава не може да сме безразлични по какъв начин ще завърши. Путин ще се откаже от войната си и от империалистическите си упоритости единствено в случай че разбере, че не може да завоюва. В този вид, той освен унищожава Украйна, само че унищожава и личната си страна. Ето за какво ние няма да приемем мир, диктуван от Русия. Ето за какво ние няма да приемем измислени референдуми. 
Олаф Шолц, канцлер на Германия

Украинският президент Володимир Зеленски омаловажи смисъла на „ референдумите “ и приветства реакцията на Запада.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди проектите на подкрепяните от Русия сили. В Туитър той написа, че “Фалшивите референдуми нямат никаква легитимност ” и предизвести, че това е поредна ескалация на войната, провокирана от Кремъл.

Съединени американски щати също осъдиха проектите за анексиране на части от Украйна като " подправени " дейности и обявиха, че няма да признаят резултатите от референдумите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР