Западът оказва огромен натиск върху Сърбия заради руско-сръбския хуманитарен център

...
Западът оказва огромен натиск върху Сърбия заради руско-сръбския хуманитарен център
Коментари Харесай

Сърбия се оплака от западен натиск за хуманитарния център в Ниш


Западът оказва голям напън върху Сърбия поради руско-сръбския филантропичен център в Ниш, защото Съединени американски щати считат, че концепцията за даване на формалния статут на центъра е "антиамерикански акт". Това съобщи сръбсият външен министър Ивица Дачич пред публицисти в Москва след среща с съветския вицепремиер Дмитрий Рогозин.

"Аз нося огромен напън от страна на Запада по тези два въпроса - съществуване руско-сръбски център в Сърбия и установяване на формалния му статут. Съединени американски щати директно обявиха, че го преглеждат като антиамерикански акт и би трябвало да решим по какъв начин да избегнем закриването на центъра “, сподели първият посланик на Белград.

Според него е явно, че в западните страни има „ антируска нервност “.

„ Съществуването на този център се пояснява като знак, че Русия има огромно въздействие върху нашия регион", уточни той.

Дачич съобщи, че казусът с даването на филантропичния статут на звеното към момента не е решен, само че Сърбия ще вземе това решение, ръководена от личните си ползи.

Като шефът на центъра Вячеслав Власенко съобщи по-рано, неналичието на формален статут основава усложнения в работата на руско-сръбския филантропичен център в Ниш. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР