Западът иска от Сърбия да намали дипломатическата си активностЗападът иска

...
Западът иска от Сърбия да намали дипломатическата си активностЗападът иска
Коментари Харесай

Западът иска от Сърбия да намали дипломатическата си активност

Западът желае от Сърбия да понижи дипломатическата си интензивност
Западът желае от Сърбия да се откаже от дипломатическите старания против признаването независимостта на Косово, съобщи министърът на външните работи Иваца Дачич.

"Албанците се оплакват от мен на Запада и Западът желае да прекратим това, тъй като нервира албанците и сякаш пречило на разговора, а в това време лобират нови страни да признаят независимостта и за участие в интернационалните организации", означи Дачич в изявление за белградския вестник "Вечерне новости".

По-рано Дачич се похвали, че Гренада е станала деветата страна, която къса дипломатически връзки с Косово и се отхвърля да признава независимостта на самопровъзгласилата се република. Преди това и Доминика постъпи по същия метод.

Точният брой на страните, които признават Косово не е прочут, защото има разминаване в данните от формалните източници, а някои държавни глави дават спорни изказвания по въпроса. Според "Вечерне лист" независимостта на някогашната сръбска провинция се признава от към този момент единствено 102 страни до момента в който от Прищина упорстват, че те са 110.

Категорично отхвърлят да признаят независимостта на Косово Русия, Китай, Индия и Бразилия. Сред членовете на Европейски Съюз териториалната целокупност на Сърбия се поддържа от Гърция, Испания, Румъния и Кипър. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР