Замяната на думата „гей“ с „представител на специална група“ -

...
Замяната на думата „гей“ с „представител на специална група“ -
Коментари Харесай

Цензурираха оскаровата реч на Реми Малек в Китай

Замяната на думата „ гей “ с „ представител на специфична група “ - с това китайската стрийминг платформа Mango TV си навлече гнева на част от киноманите при излъчването на церемонията по раздаването на премиите Оскар в неделя вечер.

Цензурираните думи са част от благодарствената тирада на посочения за най-хубав артист в основна роля Реми Малек, който си заслужи наградата с ролята си на Фреди Меркюри в музикалната биография на Queen Бохемска рапсодия.

"Вижте, ние направихме филм за човек, който е гей, преселник, само че извървя житейския си път без никакви съжаления по отношение на същността си ", сподели Малек от сцената на Долби тиатър.

Mango TV е един от общо едвам двата уеб страницата, които излъчваха оскарите онлайн на 24 февруари. Това не е първият път, в който почитатели недоволстват по отношение на платформата поради цензура. Миналата година уеб сайтът размаза картината на излъчването си на Евровизия, когато в кадър бяха поставяни хора, развяващи знамена в цветовете на дъгата.

В отговор на това Европейският съюз за радио и телевизия взе лиценза на Mango TV за бъдещо лъчение на състезанието. Към момента Американската кино академия, която раздаде оскарите си за 91-и път тази година, не е излязла с публично изказване.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР