Замислен като мечтания рай“, градът изглеждаше идеалното урбанистично решение, но

...
Замислен като мечтания рай“, градът изглеждаше идеалното урбанистично решение, но
Коментари Харесай

Китайски строителен гигант изостави строителството на град за $ 100 милиарда

Замислен като „ мечтания парадайс “, градът изглеждаше идеалното урбанистично решение, само че осем години по-късно се е трансформирал в нереален пейзаж с празни небостъргачи на брега на гъмжаща от крокодили река.

Джоан Каур, наемателка на апартамент, споделя пред BBC: „ Това място е злокобно. Дори денем, когато излезете от входната врата, коридорът е мрачен. Съжалявам за хората, които вложиха и купиха жилища тук. Ние най-малко сме наематели и търсим да се изнесем допустимо най-скоро “.

Тя и брачният партньор ѝ са единствените жители на целия 28-и етаж. „ Ако търсите в Гугъл „ Forest City “, евентуално ще видите плана, който ни дадоха обещание, само че не и това, което виждате през днешния ден тук “, прибавя Джоан.

Forest City е издигнат върху рекултивирана земя близо до най-близкия огромен град на Малайзия Джохор Бахру. Строителството на града, предопределен за един милион поданици, стартира през 2016 година в осъществяване на най-голямата китайска строителна компания Country Garden. Но китайската строителна рецесия и пандемията си споделят думата, по този начин...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР