Заместник-ръководителят на президентската администрация на руския президент Дмитрий Козак става

...
Заместник-ръководителят на президентската администрация на руския президент Дмитрий Козак става
Коментари Харесай

Путин назначи нов преговарящ за Украйна на фона на леко затопляне на отношенията

Заместник-ръководителят на президентската администрация на съветския президент Дмитрий Козак става основен договарящ за Украйна, оповестиха информационните организации, цитирайки представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Изборът на Козак, който е от украински генезис и който ще дава отговор за развиването на връзките на Москва с Киев, евентуално ще бъде общопризнат от политиците в Киев като следващо доказателство за лекото стопляне на връзките сред двете страни на фона на подновяването на мирния развой.

Козак - правист по обучение, роден в Украйна по времето на Съветския съюз - заема мястото на Владислав Сурков, считан за проектант на правилото за "вертикалата на властта " на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, отбелязва Франс прес.

Козак е сподвижник на Путин от 90-те години, още от работата им в кметската администрация на Санкт Петербург. След това той дава отговор за акцията за преизбиране на съветския президент през 2004 година, а по-късно и за строителството на обектите за олимпиадата в Сочи през 2014 година

Украинският президент назначи юрист в администрацията си

Сурков бе възприеман от мнозина в Киев като последовател на твърдата линия в връзките с Украйна. Песков сподели, че Сурков остава на работа в кремълската администрация, само че не посочи на какъв пост.

Отношенията сред Москва и Киев се утежниха след анексията на Крим от Русия през 2014 година и подкрепяния от Москва протест на сепаратистите в Донбас, в Източна Украйна - спор лишил живота на близо 13 000 души. Русия отхвърля да играе каквато и да е роля в спора.

Русия и Украйна спорят за това по какъв начин да бъдат приложени Минските съглашения за Донбас, сред тях има съществени различия и цялостната нормализация на обстановката към момента е прекомерно надалеч, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР