Заместник-ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Кирило Тимошенко е

...
Заместник-ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Кирило Тимошенко е
Коментари Харесай

Зеленски обяви мащабни кадрови промени

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Кирило Тимошенко е подал оставка, оповестява вестник " Украинская истина " , базирайки се на свои източници.

Както прецизира изданието, на мястото на Тимошенко може да бъде назначен ръководителят на военната администрация на Киевска област Алексей Кулеба. Освен това, съгласно " Украинская истина “, ръководителите на Сумска и Днепропетровска области Дмитрий Живицки и Валентин Резниченко, както и ръководителите на следените от Киев елементи на Запорожка и Херсонска области Александър Старух и Ярослав Янушевич също може да се разделят с постовете си. 

Украинското издание " Бабель “ , базирайки се на свои източници, на собствен ред съобщ, че откакто напусне поста си, Тимошенко ще бъде назначен за началник на администрацията на един от районите на Украйна. Изданието добавя, че " към момента не е известно кой " тъкмо ще бъде той.

Във вечерно си видеообръщение на 23 януари президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че " към този момент има кадрови решения – някои ще бъдат приложени през днешния ден, други на следващия ден – по отношение на ръководители на разнообразни равнища в министерства и други структури на централното държавно управление, в районите и в правоприлагащата система “.

В неделя " Страна “ заяви, че украинските управляващи възнамеряват да извършат кадрови промени, ориентирани към битката с корупцията. Изданието направи съответното умозаключение въз основа на видеообръщение на Зеленски, като акцентира, че в него не се вършат разяснения за готвените промени. Зеленски загатна за уволнението с решение на държавното управление на изпълняващия длъжността министър на инфраструктурата Василий Лозински, упрекнат в приемане на рушвет в размер на 400 000 $ за улеснение на сключването на контракти за закупуване на съоръжение на повишени цени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР