Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Медведев заплаши Украйна с екологична катастрофа

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в събота загатна, че Москва ще нанесе още удари против украински пристанища в отговор на офанзивите на Киев против съветски кораби в Черно море и заплаши да докара Украйна до " екологична злополука ".

Реакцията идва, откакто украински морски дрон в пристанището на Новоросийск през нощта на 3 против 4 август. Повод за заканите на Медведев се трансформира и последната офанзива на Украйна от тази нощ

" Мръсниците и изродите схващат единствено от свирепост и мощ. Явно, както  и други места не им бяха задоволителни ", написа Медведев в телеграм канала си.

През последните седмици Русия нападна черноморското пристанище Одеса, където е щабът на украинския флот, и Измаил, основното вътрешно пристанище на Украйна през река Дунав от Румъния, увреждайки пристанищната инфраструктура и зърнените уреди.

Москва, която предишния месец която позволяваше на Украйна безвредно да изнася зърното си през Черно море, стартира офанзивите по пристанищата след който свързва Русия с Крим.

и някои западни и африкански страни приканиха Русия да се върне към договорката за зърно. Москва обаче съобщи, че единствено в случай че и когато бъде изпълнено съглашение, предопределено да улесни износа на съветско зърно и торове.
 Африканските водачи притискат Путин да приключи войната в Украйна
Африканските водачи притискат Путин да приключи войната в Украйна

Лидерите изпращат непосредствено обръщение до шефа на Кремъл на огромна среща на върха в Санкт Петербург

Медведев допусна, че ответните съветски удари против Украйна за нейните морски офанзиви с дронове могат да сложат завършек на всички шансове за възкръсване на договорката за зърно.

" Ако киевската сган желае да сътвори екологична злополука в Черно море, би трябвало да получи такава на част от територията си, която скоро ще падне на Полша и ще смърди епохи по-късно ", е част от гневното известие Медведев в " Телеграм ".

" Това ще бъде окончателното им решение за договорката със зърно... ", добави заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация

Не стана ясно какъв тип екологична злополука има поради Медведев. Висши съветски чиновници по сигурността допускат, без да дават доказателства, че полски войски ще бъдат ситуирани в Западна Украйна в даден миг, до момента в който Русия ще задържи и разшири територията, която едностранно е анексирала в южната и източната част на Украйна, оповестява Reuters.

Киев, който организира контранастъпление, споделя, че остава зает да си върне цялата територия, в това число Крим.
 Медведев загатна за приложимост на нуклеарно оръжие при триумф на украинската контраатака
Медведев загатна за приложимост на нуклеарно оръжие при триумф на украинската контраатака

Руските бойци се грижат да не се възпламени световен нуклеарен пожар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР