Заместник-председателят на парламента и лидер на партия Воля Веселин Марешки

...
Заместник-председателят на парламента и лидер на партия Воля Веселин Марешки
Коментари Харесай

Марешки размисли и се отказа от имунитета си, поискан му от Цацаров

Заместник-председателят на Народното събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група на партията Кръстина Таскова са се отказали от имунитета си като народни представители . Новината разгласи самият Марешки в Народното събрание на брифинг с публицисти, съобщи БГНЕС.
Попитан отхвърля ли се „ Воля “ от концепцията да бойкотира работата в пленарна зала до момента в който вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не подадат оставка, Марешки уточни: „ Казахме, че в случай че няма други способи за изхвърлянето на двамата от властта, можем да прибегнем в краен вид и до отсъствие в зала . Симпатизантите ни споделиха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, с цел да се крием по коридорите “. „ Зачитам изявление на Мая Манолова до момента в който беше член на Българска социалистическа партия: ГЕРБ са като второразряден тим, който не може да си играе играта и пречи на другия отбор. Решили са да се излагат, държат се като на махленско футболно игрище “. „ Ние няма да се държим като второразряден отбор, ще държим на гласоподавателите си “, съобщи Веселин Марешки.
Припомняме, че основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитетите на общо трима от " Воля ", а националният представител Пламен Христов първи се отхвърли от него. Спрямо тях, по досъдебно произвеждане, почнало в окръжната прокуратура във Варна, са повдигнати и предявени обвинявания за изнудване . По предявено предно искане на основния прокурор, всеки от тримата народни представители е изразил писменото си единодушие за снемане на имунитет, съгласно член 70 алинея 2 от Конституцията.


Понастоящем делото е признато по подготвеност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор, с оглед събраните доказателства, е приел, че са налице учредения за привличане към наказателна отговорност на Веселин Марешки, Кръстина Тодорова и Пламен Христов и за закононарушение по член 321 алинея 6 Наказателен кодекс.
Обвиненията касаят активност на Веселин Марешки като съучастник и шеф на „ Фармнет “ ООД -Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов - като районни мениджъри, свързани с отправени закани за увреждане на имуществото към притежатели на аптеки. Целяло се е те да бъдат принудени да поемат имуществени отговорности – да закупуват медикаменти и лекарствени средства единствено от „ Фармнет “ ООД, и то при неизгодни за тях условия .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР