Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент д-р Андрей

...
Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент д-р Андрей
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Длъжни сме да помним и никога да не повтаряме тоталитарните диктатури

Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент доктор Андрей Ковачев взе присъединяване в пленарен спор, отдаден на последствията от болшевишкия прелом в Русия през 1917 години, който бележи повратна точка в историята на Европа.

В началото на своето изявление българският евродепутат от ГЕРБ акцентира, че преди 100 години е почнал един отблъскващ политически и обществен опит, виновен за всеобщото депортиране, убийства и заробване на милиони човешки същества. Според него комунистическата тирания е рухнала през 89-та година, само че комунизмът не е наказан за закононарушенията си, по този начин както фашизма и националсоциализма след края на Втората международна война.

„ Днес младите генерации освен не знаят истината за репресиите и всеобщия „ революционен” гнет, трансформирали милиони човешки ориси, само че се вършат опити да се насажда носталгия към това време “, акцентира Ковачев.

Той съобщи, че няма разлика сред расова и класова ненавист, както и сред концентрационните лагери на Хитлер и Сталин, като се изключи че последните са просъществували по-дълго и са погубили повече хора. „ Всички тоталитарни диктатури би трябвало да бъдат приравнени като еднообразно човеконенавистни. Правилно са отречени и неразрешени знаците на националсоциализма и фашизма, само че същото е наложително да важи и за болшевишко-комунистическите знаци “, безапелационен бе Ковачев.

Българският евродепутат прикани за образоване на младежите за последствията от болшевишката гражданска война и комунизма, тъй като непознаването на историята основава благородна почва за възпроизвеждането на старите властнически практики. „ Днес също не липсват вътрешни и външни сили, които оферират лесни решения на комплицирани проблеми, пробвайки се да експлоатират страховете на хората като ги подвеждат към тоталитарни идеологии, довели до ужасяващи последствия в предишното. Никога повече не би трябвало да позволяваме такива опити и най-хубавият инструмент за това е образованието! “, акцентира Ковачев.

Той приключи изявлението си с апел за съхраняването на паметта за страдалците, които са отстоявали полезностите на свободна и демократична Европа с цената на живота си и напомни, че в България десетки хиляди почтени човешки същества са убити единствено в първите години след преврата през 44-та година, а последствията от това и през днешния ден още не са преодолени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР