Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи остър коментар по адрес

...
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи остър коментар по адрес
Коментари Харесай

Цветанов с жесток удар срещу БСП за вота на недоверие и Истанбулската конвенция: Това е поредния парадокс…

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов направи изострен коментар по адрес на Българска социалистическа партия по отношение на последните кавги към Истанбулската спогодба.

„ В България очевидно от всичко се търси извличането на политически дивиденти – разяснява пред утринния блок на Би Ти Ви водачът на парламентарната група на ГЕРБ. – Евродепутатите от Българска социалистическа партия са дали своят вот в Европейския парламент „ срещу “ конвенцията. Атанас Джамбазки е бил „ въздържал се “. В интерес на истината би трябвало да кажа, че актуалният вицепрезидент Илиана Йотова като евродепутат е работила доста по Истанбулката спогодба и позицията и е по-различна от тази на Българска социалистическа партия, като тя заслужава почитание.

Иначе ние в ГЕРБ сме провели разисквания по тематиката с представители на Хелзинския комитет и с други неправителствени организации. Ще организираме полемика. Ясно е, че е не е обикновено приемането на една ратификация да провокира толкоз остри полемики в обществото. “

Цветан Цветанов бе безапелационен, че няма разединение в ГЕРБ, като това е позицията и на премиера.

Той добави, че обединението е постоянна, като в края на 2017 година в действителност е имало горещи точки, само че всичко с Валери Симеонов и с Красимир Каракачанов е конкретизирано.

Във връзка със градежа на втори въжен превоз на Банско заместник-председателят на ГЕРБ съобщи, че държавното управление е било единомислещо, че подобен ще има, като ще бъдат спазени и всички екологични правила и условия.

Цветан Цветанов акцентира, че в зоната на новия въжен превоз няма да се строят нови хотели.

Той сподели още, че акцентът сега би трябвало да пада върху европредседателството.

„ Само до края на януари България ще бъде хазаин на над 20 значими мероприятия, свързани с европредседателстово ни – обясни Цветанов. – Сега сме в извънредно мощна позиция и би трябвало оптимално да се възползваме от това, с цел да излезем на първия ред. Трябва да извлечем максисума от европредседателството ни, като това го е декларирал неведнъж и премиера Борисов.

Имаме стопански напредък, плановете са, че и през идната година тази наклонност ще продължи. Трябва да работим в тази тенденция и да използваме оптимално всичко това “.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ изрази позицията си и към идния избор на съмнение против държавното управление, който се чака да бъде импортиран от Българска социалистическа партия.

„ Това е следващият абсурд – съобщи Цветан Цветанов. – По време на председателството ни Българска социалистическа партия да желаят избор на съмнение. Не имам вяра, че както настояват, до 17 януари ще съумеят да внесат претекстовете си за този избор. Самите те саботират приемането на антикорупционния закон, а приказват за корупция “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР