Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович съобщи, че до следващото

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович съобщи, че до следващото
Коментари Харесай

ЕС очаква до следващото лято да бъдат подписани първите договори за общи доставки на газ

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович заяви, че до идващото лято се чака да бъдат подписани първите контракти за общи доставки на газ в Европейски Съюз. Той добави, че следва построяването на нова европейска система за подаване на поръчки за доставяне с газ, заяви Българска телеграфна агенция.

По неговите думи тази година Европейски Съюз е съумял да понижи сензитивно каузи на Русия от общия импорт и е напът да реализира задачата за ограничение с 15 на 100 на потреблението. Подготовката за идната зима стартира през днешния ден, следващата година ще има нови провокации, може да изпитаме дефицит от 30 милиарда кубически метра газ, съобщи Шефчович. По неговите думи общите поръчки биха помогнали сходен дефицит да бъде избегнат.

Има политическа воля, както и предпочитание на газовата промишленост да взе участие. Всяко закъснение ще бъде скъпо. В общото договаряне може да вземат участие всички страни от Европейски Съюз, както и сдружения, без значение от техния мащаб, разясни той. Според Шефчович е належащо страните от Европейски Съюз да съгласуват дипломатическите дейности, свързани с главните енергийни снабдители. Когато приказваме с един глас, в действителност можем да подобрим позицията си в договарянията, заключи Шефчович.

През януари се чака страните от Европейски Съюз да дефинират реализатор за построяването на новата осведомителна система за поръчките за нужните количества газ. Напролет се плануват първите търгове, а до лятото се чака първата обща покупка на газ, в това число с дълготрайни контракти, означи Шефчович.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР