Заместник-помощник държавният секретар на САЩ Матю Палмър заяви, че преговорите

...
Заместник-помощник държавният секретар на САЩ Матю Палмър заяви, че преговорите
Коментари Харесай

От САЩ категорично: Сърбия трябва да признае Косово

Заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър съобщи, че договарянията сред Сърбия и Косово не са за това дали ще се трансформират границите, а по-скоро за признание. Дипломатът акцентира, че Косово би трябвало да отстрани митата, тъй като те са спънки за напредъка в договарянията, цитира думите му македонският електронен портал " A1 On ".

На панелна полемика, отдадена на Югоизточна Европа на Делфийския стопански конгрес Палмър съобщи, че Сърбия би трябвало да признае Косово като самостоятелна и суверенна страна и това би трябвало да направи и Косово.

Отговаряйки на въпрос на модератора на полемиката Йован Ковачич за това каква е в действителност позицията на Съединени американски щати на договарянията сред Прищина и Белград, той заключи, че има недоумение на позицията на Америка, предава " Фокус ".

" Съединени американски щати желае да помогне на това, което самите участници в договарянията желаят да реализират. Договорът от Преспа беше сполучлив, тъй като водачите на двете страни го желаеха. Искаме това да се случи в договарянията сред Белград и Прищина и Белград и Прищина да сключат съглашението. Няма червени линии, само че няма и празни чекове “, съобщи помощник-държавният секретар на Съединени американски щати.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР