Заместник-окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят

...
Заместник-окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят
Коментари Харесай

Очаква се тленните останки на загиналите на АМ “Струма“ да бъдат върнати максимално бързо в Република Северна Македония

Заместник-окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена работа Младен Петров ще получат през днешния ден от основния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с следствието и идентификацията на жертвите на тежката автобусна злополука в България.

В момента проверяващите органи дават брифинг в Скопие с повече информация за медиите, който организация МИА излъчва онлайн във Facebook.

Двама правосъдни медици от западната ни съседка ще отпътуват на следващия ден за София за идентифициране на телата и предаване на останките на починалите, заяви основният прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски, обясниха от Българска национална телевизия.

От своя страна, българският следовател акцентира интензивната връзка и непрекъсната работа с управляващите от РСМ от началото на случая.

" Чрез взаимоотношението на прокуратурите на РСМ и България за доста малко време достигнахме до опцията за идентификация на жертвите. Дълбоко сме признателни за напъните на основния прокурор на РСМ, положителното подпомагане на ръководителя на спецпрокуратурата и професионалната работа на всички структури ", изясни Петров.

При съблюдаване на закона, за доста малко тленните остатъци на починалите ще бъдат върнати в РСМ, с цел да бъдат заровени от околните им.

Касае се за невиждана злополука, акцентира обвинителят от Перник Бисер Михайлов.

" Наистина координацията сред управляващите беше на извънредно равнище. Ще продължим със същата интензивност и се надявам в най-кратки периоди и след правенето на ДНК анализите, труповете на починалите да бъдат оптимално върнати ", добави той.

Михайлов заяви още, че се работи по всички версии за злополуката.

" Не може да се дефинира повода и да се назове една съответна версия, и да отпаднат всички останали ", изясни българският обвинител.

Собственикът на компания " Беса Транс " е разпитан, с него интензивно се работи на територията на РСМ. Веднага след настъпването на злополуката, документите е конфискувана, съобщи Йовевски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР