Заместник областният управител Мирослав Комитски откри организираната от Областна администрация

...
Заместник областният управител Мирослав Комитски откри организираната от Областна администрация
Коментари Харесай

Конференция за Деня на река Дунав се проведе във Враца

Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски откри проведената от Областна администрация – Враца конференция, отдадена на 15-тата годишнина от отбелязването на Деня на река Дунав и празник на един от най-големите интернационални речни басейни в света.
„ Областите от Северозапада, граничещи с река Дунав – Видин, Враца, Монтана и Плевен имат идентични проблеми, провокации и благоприятни условия, които са основа за публичен спор и интегрирано стратегическо обмисляне за дейно потребление на ресурсите и капацитета на реката, преминаваща през 10 страни “, означи при откриването на срещата Мирослав Комитски.
Участници в събитието са членовете на Регионалния съвет на Северозападен регион за обмисляне и представители на Асоциациите по водоснабдяване и канализация, както и на оператора на обособената територия – „ ВиК “ ООД – Враца, кметове на общини, представители на общинските препоръки и работодателски организации. Гост-лектори на конференцията са Галя Бърдарска от Сдружение “Глобално партньорство по водите – България “ и екоекспертът Милен Димитров. Те показаха публично значими тематики и проблеми за разрешаване в областите от Северозападен регион за обмисляне. Първата тематика е обвързвана с въздействието на климатичните промени, потреблението на земята и водопотреблението върху водните запаси в Дунавския басейн. Природните системи за филтриране на води, проблемите с качеството на питейните води и положителните практики за филтриране в България са другите две значими тематики, които са показани на конференцията.
В доста от общините на територията на петте области от Северозапада са построени съвременни пречиствателни станции за отпадни води. Разрешаването на проблеми, касаещи утайките от филтриране на води и положителните практики за повторното им потребление показа Милен Димитров, специалист по екология и запазване на околната среда.
Конференцията приключи с полемика по обсъжданите тематики.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР