Заместник-областният управител Антоний Андонов бе гост на откриването на Регионалния

...
Заместник-областният управител Антоний Андонов бе гост на откриването на Регионалния
Коментари Харесай

Антоний Андонов бе гост на Регионалния форум “Мечтай и постигай”

Заместник-областният шеф Антоний Андонов бе посетител на откриването на Регионалния конгрес “Мечтай и постигай ”, проведен от Регионалното ръководство на образованието, в осъществяване на дейностите по Национална стратегия “Иновации е деяние ” за образователната 2022/2023 година. Домакин на събитието е Средно учебно заведение “Константин Константинов ” – гр. Сливен.

Сред гостите на откриването бяха още Евгения Пушникова - основен специалист в дирекция „ Образование на българите зад граница и учебна мрежа “ в МОН, доктор Кристиана Добрева – Станкова, шеф на Регионалното ръководство на образованието, кметът на община Сливен Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова. Дистанционно в районния конгрес се включи и проф. доктор Найден Шиваров, шеф на Националния STEM център, който приветства участниците и направи презентация на опциите за кандидатстване на образователните заведения за създаване на STEM пространства по Националния проект за възобновяване и резистентност.

В рамките на Регионалния конгрес „ Мечтай и постигай “ към 150 участници от 14 учебни заведения от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора показват майсторски класове, педагогичен ателиета, креативен STEM работилници, демонстрации за хибридно образование в свързани класни стаи с високотехнологично съоръжение в областите “Дигитализация в образованието ” и “STEM обучение ”. Със свои презентации вземат участие и три университета от Югоизточна България - Бургаски свободен университет, Департамент за информация и повишение квалификацията на учителите - Стара Загора и Инженерно-педагогически факултет и Колеж към Техническия университет - София в Сливен.

„ STEM образованието, призвано да разпалва любознанието към знанието, да доближава науката към детския свят, да открива и развива неповторимите способности на всяко дете и да направи учебното заведение привлекателна зона за подрастващите, е едно от огромните провокации пред българското обучение. Надявам се, че обмяната на хрумвания и положителни практики, опцията за директно другарство на педагогическата гилдия от Югоизточен регион, ще допринесат за използването на забавни и работещи модели на съвременно, интегрирано и дейно обучение, съзвучно с настройките и потребностите на новото потомство “ се споделя в приветствието на регионалния шеф господин Минчо Афузов към участниците в Регионалния конгрес „ Мечтай и постигай “.

По-късно през днешния ден в границите на форума лекция ще изнесе „ златният преподавател на България “ Теодосий Теодосиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР