Заместник-министърът вътрешните работи участва в кръгла маса на тема Пътна

...
Заместник-министърът вътрешните работи участва в кръгла маса на тема Пътна
Коментари Харесай

Зам.-министър Катинов: Полагат се всички усилия за намаляване на жертвите при пътни инциденти

Заместник-министърът вътрешните работи взе участие в кръгла маса на тематика „ Пътна сигурност. Ефективни механизми за контролиране на процеса “
През последните месеци сме очевидци на сериозните старания, които всички институции поставят, с цел да се понижат загубата на човешки живот при пътнотранспортни произшествия и трайното увреждане на няколко хиляди потърпевши в произшествия. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на кръгла маса под надпис „ Пътна сигурност. Ефективни механизми за контролиране на процеса “. Форумът се организира в дните 28-30 ноември и бе проведен от фондация „ Ханс Зайдел “ и Асоциацията на полицейските началници.

Заместник-министър Катинов съобщи, че полицейските чиновници не престават да извършват отговорностите си с професионализъм. От началото на годината са формирани повече от 85 хиляди фиша и електронни фишове и над 15 хиляди акта за определяне на административни нарушавания.

Проблемът със смъртността и травматизма в резултат на пътнотранспортни катастрофи е световен и страната ни не прави изключение, сподели заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев. През последните няколко години на европейския континент България е след Румъния по брой починали на 1 милион поданици, заяви той и добави, че напъните на институциите за намаляването по този индикатор не престават. Ето за какво сега дейностите са ориентирани към сливане на всички държавни органи, локална власт, неправителствени и бизнес организации, жители и, не на последно място – медии, за реализиране на задачата за понижаване на загубите от пътнотранспортни катастрофи – човешки, прочувствени, материални.

На кръглата маса участваха също Маркус Фербер, ръководител на фондация „ Ханс Зайдел “, Антоанета Байчева, началник на фондацията за България, Любомир Йосифов, ръководител на УС на Асоциацията на полицейските началници, комисар Димитър Мичев, шеф на отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП, Мария Лазарова, заместник-председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и Бойко Рановски, шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР