Заместник-министърът на здравеопазването на Русия Олег Салагай, който отивал на

...
Заместник-министърът на здравеопазването на Русия Олег Салагай, който отивал на
Коментари Харесай

Копенхаген върна от летището руски заместник-министър

Заместник-министърът на опазването на здравето на Русия Олег Салагай, който отивал на конференция на Световната здравна организация (СЗО) в Дания, бил върнат на летището в Копенхаген, заяви " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.

" О. Салагай, държавен секретар и заместник-министър на опазването на здравето, трябваше да участва на това събитие. На летище " Каструп " обаче му беше отказано влизане в Дания ", написа съветското посолство в Дания в Teлеграм. Осъждайки случая, посолството изиска опрощение от датските управляващи.

Според локални медии датското външно министерство проверява въпроса.

Конференцията на СЗО е районна среща на тематика " Прилагане на поведенчески и културни знания за здравето " и се организира в Копенхаген от 12 до 14 септември.

Отказът идва вследствие на конфликтът сред Дания и Русия по отношение на броя на чиновниците, работещи в посолствата на двете страни.

По време на договарянията за издаване на визи за чиновниците на датското посолство в Москва Русия неведнъж е подавала претенции за издаване на визи в Копенхаген, с цел да изпълни съветското посолство там с " недекларирани сътрудници " или шпиони, съобщи датският външен министър Ларс Льоке Расмусен пред осведомителния уебсайт DR по-рано този месец.

Сега съветското посолство в Копенхаген има период до 29 септември да редуцира личния състав си до петима дипломати и 20 души административен и механически личен състав, с цел да го приведе в сходство с датското посолство в Москва, добави Расмусен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР