Заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров обясни на брифинг в петък,

...
Заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров обясни на брифинг в петък,
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър Димитър Петров: Купувани са респиратори от Китай на тройни цени

Заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров изясни на брифинг в петък, че някогашният здравен министър Кирил Ананиев и неговият заместител Жени Начева са провели поръчките за персонални защитни средства, за респиратори и за хидроксихлорохин в нарушаване на всевъзможни нормативни актове.

„ Всичко е правено еднолично в границите на един ден. Единствено с нейно присъединяване и с внасяне от министър Ананиев”, добави той.

Петров сподели още, че са се купували респиратори от Китай на двойно и даже тройно по-високи цени.

„ Това са съответни контракти по предложения на китайски компании, сключвани незабавно и без да е ясно кой ги е подписал. В тях няма никакви клаузи за неустойки. Всички са доста просрочени с месеци. Доставките са пристигнали месеци, откакто стоките са били договорени”, добави той.

„ Не може да се подписва интернационален контракт, без да се съгласува с правна и интернационална дирекция, когато става въпрос за медикаментите. Говорим за обикновено координиране. Самият факт че единствено двама души са знаели какво се прави - приказва, че има подозрения за какво е правено. Вероятно става въпрос за прокорупционни схеми”, разяснява още той.

Зам.-министърът изясни още, че е платен хидроксихлорохин в доста огромни количества, „ в случай, че сега е имало дарения, които не са потърсени от министерството след това”.

Той добави още, че са купени маски, които не са били медицински, само че са раздадени на лечебните заведения.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/4224019664322063
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР