Заместник-министърът на вътрешните работи Таня Райчева участва в редовното заседание

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Таня Райчева участва в редовното заседание
Коментари Харесай

Зам.-министър Таня Райчева участва в редовното заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“

Заместник-министърът на вътрешните работи Таня Райчева взе участие в постоянното съвещание на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ във формат „ Вътрешни работи “, което се проведе  на 3 март в Брюксел.

Обсъдени бяха тематики, свързани с политическото ръководство на Шенгенското пространство, обстановката в Украйна, както и напредъка по промяната в региона на миграцията и убежището. Съветът утвърди задействането на Директивата 2001/55/ЕО по отношение на минималните стандарти за даване на краткотрайна протекция. Тя ще се ползва за украински жители и с еластичен метод към жители на трети страни с потвърден статут на дълготрайно пребиваващи в Украйна.

България поддържа самодейността за поддържане на постоянен политически разговор за вярното действие на Шенгенското пространство без надзор на вътрешните граници. Готови сме с внедряването на новото потомство Шенгенска осведомителна система и ще я въведем без отсрочване, съобщи зам.-министър Райчева. Тя посочи смисъла на правилото за взаимност с най-засегнатите от противозаконната миграция страни и нуждата от разпределение на отговорността по приема и интеграцията на тези лица.

Министрите организираха видеоконферентен диалог с украинския си сътрудник Денис Монастирски, който ги срещна с настоящата обстановка в страната и изключителните компликации, които претърпяват жителите на Украйна вследствие на съветската инвазия. Заявена бе безапелационна поддръжка за Украйна. Съветът утвърди активирането на Директивата по отношение на минималните стандарти за даване на краткотрайна протекция на жители на Украйна.

Съветът организира среща с Латиноамериканския комитет за вътрешна сигурност и одобри декларация, обвързвана с битката с проведената престъпност и наркотични субстанции.

Вътрешните министри в резюме разискаха и развиването на поетапния метод по Пакта за миграция и леговище. „ За България от главно значение при използване на процедурите на границата да се регистрира характерната обстановка на страните на предна линия “, акцентира българският заместник-министър на вътрешните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР