Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР
Коментари Харесай

Скандално! Министър, главният секретар на МВР и главен комисар запиват в София, докато 250 ченгета гонят бандити „с опасност за живота“

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “ купонясвали цяла вечер в столичния бар „ Ла Кубанита “, предава „Фрогнюз“.

След злощастната интервенция против обрджии на банкомат в Сапарева баня, в която участваха 250 служители на реда и профилирани звена, хеликоптер, дронове и кучета тримата огромни във ведомството се отдали на приятелски запой в заведението в столичния кв. „ Белите брези “. Това оповестиха за Фрог нюз очевидци на меверейския ваучър. Баровците били обслужвани като ВИП-гости, а в бара се пушело като за международно, макар законовата възбрана. Напитките към масата им летели със скоростта на светлината, както и защитите мезета.

Наши източници в Министерство на вътрешните работи обясниха, че в действителност от 17,00 часа на 9 ноември Стефан Балабанов е изпълнявал длъжността министър, тъй като титулярът Валентин Радев бил по това време в Брусарци. Там той успокоявал популацията, че няма да закрива пожарната в градчето. Заминал незабавно по заповед на премиера Борисов, тъй като жителите се вдигнали на митинг и събрали подписка срещу закриване на пожарната. С него бил и шефът на Групово дело „Пожарна безопасност“ основен комисар Николай Николов.По закон, когато министърът отсъства, неговите функционалности се поемат от един от заместниците – в тази ситуация Балабанов. Към 23 часа същият си тръгнал, само че дали тъй като бил прекалил с алкохола или тъй като се сетил за служебните си отговорности – не е ясно. Така или другояче няколко часа вътрешната сигурност на страната се е „ осъществявала “ от маса в нощен бар…

Маринов и Терзийски обаче останали, несъмнено да дообсъдят тайните дейности, с които да отрежат главата на хитрата-престъпност. Очевидци настояват, че били в доста положително въодушевление, евентуално окрилени от медийното шоу, разиграно денем. Покрай тях се завъртяли и знойни дами, които показали огромен интерес към полицейските шефове.

„ Ла Кубанита “ е известно като обичано място на подземния необут Христо Байков. Именно в това заведение той пращал хубавици, които работели за него, да причакват тузари с дебели портфейли. Поне по този начин настояват някои издания. Управителят на заведението непрестанно се грижил нищо да не липсва на МВР-босовете.

Припомняме, че в деня на купона, 9 ноември, рано сутринта Министерство на вътрешните работи шашна популацията с невиждана по мащаб интервенция за залавяне на трима разбивачи на банкомат в Сапарева баня. В 02 часа сутринта причинителите взривили банкомата в Сапарева баня, взели парите и духнали с джип. Малко по-късно локални служители на реда потеглят по петите им. По-късно персонално основният комисар Младен Маринов поема командването на операцята, като разпорежда да се включат жандармеристи, отряда за битка с тероризма, хеликоптер, дронове и кучета. Общо към 250 души вземат участие в супер акцията. Бандитите обаче се измъкват. По-късно е арестуван притежател на кафене, считан за съизвършител на банкоматните разбивачи.

Самият Маринов през целия ден даваше помпозни изказвания за медиите, като изяснява, че „ чиновниците са работили с риск за живота си “. Не изясни единствено по какъв начин по този начин разбивачите били следени от дълго време, а 250 души не успават да ги спипат на мястото на престъплението. През целия ден Маринов бе медиен воин, посочваха го по всички малките екрани облечен в специфична униформа, подготвен да пребори с един удар проведената престъпност в страната.

Служебни водачи с държавните коли са чакали часове наред МВР-баровците, с цел да ги закарат в дребните часове в домовете им след „оперативката“ в „Ла Кубанита“.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР