Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков прие копия на акредитивните

...
Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков прие копия на акредитивните
Коментари Харесай

Заместник-министър Дойков прие новоназначения посланик на Ирландия

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков одобри копия на акредитивните писма на новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Ирландия в България Мартина Фийни.

„ Поздравления за назначението Ви за дипломат на Ирландия в България. Бих желал да ви пожелая триумф в по-нататъшните ви инициативи “, сподели Петко Дойков.

В диалога с новия дипломат на Ирландия заместник-министър Петко Дойков изрази подготвеност за поддържане и продължение на другарските връзки сред България и Ирландия, както на двустранно равнище, по този начин и в границите на Европейския съюз и интернационалните организации.

Сред тематиките на срещата бяха икономическите и обществени последствия от COVID-19, както и опциите сред България и Ирландия за задълбочаване на двустранните стопански връзки в областта на търговията и вложенията.

Събеседниците разискаха също целите на двете страни след Брекзит, миграционната политика на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси от района на Западните Балкани.

Посланик Мартина Фийни благодари за топлото посрещане и изрази вяра скоро двете страни да могат да проведат плануваните празнувания, възпрепятствани от пандемията, във връзка 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Ирландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР