Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес,

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес,
Коментари Харесай

Русия за решението на САЩ: Това е просто шоу

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи през днешния ден, че признатият от Камарата на представителите на американския Конгрес закон за краткотрайно финансиране, от чийто текст отпадна помощта за Украйна, няма да промени нищо, съобщи " Ройтерс ". По думите на дипломата Съединени американски щати ще продължат да оказват поддръжка на Украйна, отбелязва и ТАСС.



" Не би трябвало да мислим, че нещо се трансформира, това е просто шоу за публиката ", съобщи Рябков, представен от съветските държавни организации ТАСС и РИА Новости. Той добави, че не вижда вероятност за усъвършенстване на съветските взаимоотношения със Съединени американски щати, до момента в който Вашингтон не промени своята политика.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година, Съединени американски щати са оказали на Киев военна помощ на стойност 43,9 милиарда $, включително ракети, артилерия, муниции и разследващи данни, показва " Ройтерс ". Агенцията напомня, че съветският президент Владимир Путин предсказа неуспех на Запада в опит да победи съветските сили в Украйна и активизира стопанската система на Русия за дълга война с нарастване на оръжейното произвеждане и на разноските за защита.  

Заместник-министърът на външните работи на Русия сподели още, че създадените в Съединени американски щати ракети, които са попадали под действието на към този момент несъществуващия Мораториум за разполагане на нуклеарни ракети със междинен и дребен обхват, може да се появят в Европа и в Азиатско-Тихоокеанския район. Вашингтон се отдръпна от съглашението през 2019 година, като от този момент Русия е на позицията, че няма да разположи такива оръжия на никое място, стига и Съединени американски щати да не го вършат, отбелязва " Ройтерс ".



" Наблюдаваме на практика дейности, които водят до появяването на такива оръжия американско произвеждане, които бяха неразрешени по силата на контракт. Съответно изчезват аргументите ние да съблюдаваме мораториума ", съобщи заместник-министърът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР