Заместник-министърът на външните работи на Полша каза, че германските войски

...
Заместник-министърът на външните работи на Полша каза, че германските войски
Коментари Харесай

Полша покани немските войски: Добре дошли сте

Заместник-министърът на външните работи на Полша сподели, че немските войски са „ добре пристигнали “ на полска територия за укрепването на източния фланг на НАТО на фона на войната в Украйна.

Анджей Шейна съобщи, че „ в случай че германците желаят да укрепят източния фланг на НАТО в Полша, както направиха в Литва, са добре пристигнали “, съобщи полското издание Rzeczpospolitej, съобщи Факти.

Дипломатът бе помолен да разяснява думите на Качински, че би трябвало да минат още няколко генерации, преди да бъде разрешено на немски боец да стъпи на полска земя, правейки отпратка към Втората международна война. Анджей Шейна съобщи, че не е склонен с това изказване, тъй като Германия е освен значим стопански другар на Варшава, само че и значим съдружник в НАТО.

Алиансът предприе ограничения по подсилване на източния си фланг, откакто преди близо 2 години Владимир Путин стартира пълномащабна непредизвикана война против прилежаща Украйна. Държави като Финландия и Швеция, които в продължение на десетилетия поддържаха боен неутралитет, желаеха неотложно влизане в НАТО, с цел да подсигуряват сигурността си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР