Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова прие копия на акредитивни

...
Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова прие копия на акредитивни
Коментари Харесай

Зам.-министър Димитрова прие копия на акредитивни писма на посланика на Мексико

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова одобри копия на акредитивни писма на новоназначения дипломат на Мексико в България Росарио Молинеро. 

Двете страни потвърдиха желанието си за активизиране на двустранните връзки в сфери от съвместен интерес.

Заместник-министър Димитрова акцентира, че Мексико заема водещо място във външнополитическите цели на Република България в Латинска Америка и Карибите. Отбеляза обичайно другарските връзки и взаимоотношение сред двете страни, в това число при поддръжката на кандидатури в границите на интернационалните организации. Изрази очакване към мексиканската страна да отвори още веднъж дипломатическото си посланичество в София, което значително би спомогнало за интензифициране на двустранните връзки.

Заместник – министър Димитрова и дипломат Молинеро разискаха разнообразни благоприятни условия за активизиране на съдействието в региона на културата и образованието, усилване на контактите сред Дипломатическия институт към Министъра на външните работи и мексиканската дипломатическа академия „ Матиас Ромеро “, в навечерието на идната през 2023 година 85-та годишнина от определяне на дипломатически връзки сред България и Мексико. Отбелязаха също нуждата от идентифициране на нови благоприятни условия за поощряване на търговско-икономическите връзки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР