Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, извънредният

...
Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, извънредният
Коментари Харесай

Космонавти, политици, дипломати и учени валидираха пощенска марка

Заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски, изключителният и пълномощен дипломат на Русия Анатолий Макаров, космонавтът от Международната галактическа станция Олег Скрипочка, първият космонавт на България Георги Иванов и ръководителят на Българското астронавтическо сдружение проф. Петър Гецов валидараха пощенска марка. Изданието е на тематика „ 60 години Българско астронавтическо сдружение ".

Пощенските марки на тематика „ Космос " и „ Авиация " са едни от най-търсените, както от филателистите, по този начин и от хората, които изпращат писма, сподели по време на церемонията заместник-министър Димитър Геновски. По думите му, българското маркоиздаване постоянно се обръща към тази тематика, тъй като нашата страна от дълго време е част от галактическото семейство. „ Посвещаваме тази марка на хората, които помогнаха България да остане в историята като шестата галактическа страна в света ", сподели още заместник-министърът.

Церемонията се състоя в Руския културно-информационен център. Тя бе част от честването на 60 години от изстрелването на първия неестествен сателит на Земята. Екипажът на Международната галактическа станция се включи с видео послание към участниците в събитието. По време събитието бе показана и галерия с макет на първия неестествен сателит.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР