Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия
Коментари Харесай

Деница Николова открива детска градина в Казанлък

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова ще посети Казанлък през днешния ден.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

В 12.30 часа тя ще открие обновената Детска градина „ Слънце “ в град Казанлък. Детското заведение е част от плана „ Обновяване на просветителна инфраструктура в Община Казанлък “ на стойност над 9.5 млн. лева, обезпечени от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, по който се ремонтират общо осем просветителни институции.

От 14.00 часа в Конферентната зала на Културно-информационния център (на ул. „ Искра “ 4), заместник-министър Деница Николова ще открие информативен ден за разпространение на вложенията в туризма и градската среда, предоставяни посредством финансови принадлежности по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Във форума ще вземат участие представители на министерствата на туризма, културата, районното развиване и благоустройството, Фонд на фондовете. Сред тематиките, които ще бъдат показани пред представители на локалната власт, частния и неправителствения бранш и обществеността, са опциите за нисколихвено кредитиране на планове в градска среда, спортна и културна инфраструктура, енергийна успеваемост в еднофамилни жилищни здания и студентски общежития, зони с капацитет за икономическо развиване и интегриран градски превоз, както и обекти на културното и религиозно завещание от национално и международно значение.

Информационният ден е част от акцията на Министерство на регионалното развитие за разпространение на опциите за осъществяване на планове посредством финансови принадлежности в основни посоки посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Информационните дни стартираха във Видин и следва да се проведат в Сливен (24 октомври), Велики Преслав (1 ноември), Свищов (20 ноември) и до края на месец ноември в Кърджали.

На 20 септември 2018 година бяха подписани Оперативните съглашения сред Фондовете за градско развиване – финансови медиатори по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 и Фонд на фондовете. С това Управляващият орган на Оперативна програма “Регионално развитие” дава действителен старт на вложенията, заложени за осъществяване посредством финансови принадлежности в основни посоки на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

Посредниците, които ръководят средствата за Фондовете за градско развиване, са:

- За Южна България - Обединение ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “, което включва ОББ, Фонд ФЛАГ, Фонд за стабилно градско развиване и Българска консултантска организация, с финансов запас в размер на 220.5 млн. лева, от които 135.5 млн. лева са от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и 85 млн. лева съфинансиране от обединяването.
- За гр. София - Обединение ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “, с финансов запас в размер на 142.4 млн. лева, от които 87.4 млн. лева от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и 55 млн. лева съфинансиране от обединението;
- За Северна България - „ Регионален фонд за градско развиване “, благосъстоятелност на Сосиете Женерал (мажоритарен акционер), Елана Инвестмънт, Елана Холдинг и Болкан Адвайзърс, с финансов запас в размер на 210.4 млн. лева, от които 130.4 млн. лева от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и 80 млн. лева съфинансиране от Фонда за градско развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР