Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на

...
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на
Коментари Харесай

Откриват спортен център в поправителния дом за непълнолетни във Враца

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов и основният шеф на Главната дирекция " Изпълнение на наказванията " основен комисар Ивайло Йорданов ще открият Спортен център в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на правораздаването.

Откриването на центъра е на следващия ден от 11.00 часа. За момчетата са построени фитнес зала и мини футболно игрище за спортни занимания на закрито. Досега малолетните са имали спортни мероприятия навън в двора на дома, където са обособени футболно и волейболно игрище.

Изграждането на новия Спортен център е и в осъществяване на Стратегията за развиването на пенитенциарната система в България за интервала до 2025 година, която Министерският съвет утвърди в края на предходната година. Наред с желанията на държавното управление за обезпечаване на резултатна система, която да дава отговор на най-високите европейски стандарти за осъществяване на наказванията, стратегическият документ планува и съответни дейности за повишение на опциите за осъществяване на креативен, културни и спортни действия в местата за отнемане от независимост.

В момента във Враца са настанени 21 малолетни младежи. Домът бе изместен в Бойчиновци през август предходната година в напълно реновирана постройка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР