Заместник-министърът на отбраната Вячеслав Шаповалов е пожелал да бъде освободен

...
Заместник-министърът на отбраната Вячеслав Шаповалов е пожелал да бъде освободен
Коментари Харесай

Уволнен по собствено желание: Зам.-министърът на отбраната на Украйна си отива заради корупционния скандал - Свят

Заместник-министърът на защитата Вячеслав Шаповалов е поискал да бъде освободен от поста си за украинските въоръжени сили по повишени цени, заяви организация УНИАН.

„ Министърът на защитата на Украйна през днешния ден поддържа настояването на Вячеслав Шаповалов за освобождението му от поста заместник-министър на защитата на Украйна и внесе съответното предложение в Министерския съвет на Украйна “, оповестиха от военното ведомство в Киев.

Шаповалов, който отговаряше за логистиката на въоръжените сили на Украйна, е помолил „ да бъде уволнен, с цел да не съставлява опасност за постоянното доставяне на въоръжените сили на Украйна вследствие на акция от обвинявания, свързани с закупуване на хранителни услуги. "

„ Въпреки че изказаните обвинявания са голословни и неоснователни, молбата за освобождение на Вячеслав Шаповалов е заслужен акт в традициите на европейската и демократична политика, проява, че ползите на защитата са по-високи от всевъзможни кабинети и кресла “, се споделя в известието.

В тази връзка Министерството на защитата счита, че сходна стъпка ще резервира доверието на обществото и интернационалните сътрудници и ще обезпечи обективност при осъществяването на спомагателни разяснения и възможни следствия.

Както оповестява " Зеркало недели ", Министерството на защитата е подписало съглашение за 13 милиарда гривни с компания с уставен капитал от 1000 гривни. УНИАН твърди, че следствието на хранителната договорка за армията е почнало още преди излизането на журналистическо следствие по случая.

Вчера украинският министър на защитата Олексий Резников отхвърли, че доставката на храна за военнослужещите е ставала на повишени цени.

Днес е бил освободен от служба и заместник-главният прокурор на страната Олексий Симоненко, който през вчерашния ден подаде оставка след скандал с 10-месечна отмора в Испания, докъдето стигнал с автомобила на предприемач и народен представител от Лвов.

" Извинете, само че, в случай че някой от политическата класа на Украйна счита, че до момента в който той се спуска със ски в планината стимулира с това бойците да се надигат от окопите и да се хвърлят в нахлуване, това е симптом на безумство. В политиката такива няма да има! ", съобщи във връзка случая президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР